Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Martial zářil i v druhém utkání United, Chelsea si poradila s Arsenalem

Londýn - Cena, kterou Manchester United zaplatil Monaku za devatenáctiletého Anthonyho Martiala, se může vyšplhat až k 80 milionům eur, pokud ale forma francouzského útočníka vydrží, Red Devils se nákup bohatě vyplatí. Martial totiž skóroval i v druhém utkání za United, a to hned dvakrát při výhře 3:2 na hřišti Southamptonu. Arsenal v lize popáté v řadě nevstřelil Chelsea ani gól a na Stamford Bridge prohrál 0:2. Vedoucí tým Premier League Manchester City, který dosud neztratil bod a nedostal ani gól, nečekaně propadl doma proti West Hamu.

Slavící Anthony Martial s devítkou v utkání proti Southamptonu
zdroj: imago sportfotodienst

United v Southamptonu nezačali dobře, když ve 13. minutě Graziano Pellé načal skóre z dorážky. Vývoj však otočil Anthony Martial, který na svůj premiérový gól při debutu v Premier League v minulém duelu s Liverpoolem navázal dnes rovnou dvěma brankami. Na 3:1 zvýšil Juan Mata a právě jeho trefa byla vítěznou poté, co čtyři minuty před koncem zdramatizoval zbytek zápasu Pellé. "Rudé ďábly" pak podržel brankář David de Gea.

Liverpool vstoupil do ligy dvěma výhrami, od té doby ale už čtyřikrát nezvítězil. Dnes ho krátce po výměně stran posunul do vedení Danny Ings, jenže po hodině hry srovnal na konečných 1:1 Russell Martin a udržel Norwich v tabulce o skóre před jeho dnešním soupeřem. O vítězství Tottenhamu 1:0 se postaral svou první brankou v Premier League po přestupu z Leverkusenu korejský útočník Son Hung-min. "Kohouti" díky jeho trefě z 68. minuty zdolali Crystal Palace a připsali si druhou výhru v ročníku.

Utkání Chelsea - Arsenal
zdroj: imago sportfotodienst

Chelsea do londýnského derby nastoupila bez kapitána Johna Terryho, který zůstal jen na lavičce a nasadila dva rychlejší stopery Zoumu a Cahilla. V prvním poločase se hrálo především opatrně, příliš šancí diváci neviděli. Více práce měl sice Čech, ale žádný těžký zákrok předvést nemusel.

Na konci poločasu ale přišel klíčový moment utkání - Costa několikrát hrábl Koscielnymu prsty do obličeje, za svůj zákrok ale neviděl ani kartu. Španělský útočník po následné potyčce s Gabrielem obdržel žlutou kartu, stejně jako stoper Arsenalu, jenž svého soupeře po zdánlivém vyříkání situace lehce kopl patou do kolene a byl po právu vyloučen.

"Nechtěl bych dnes být rozhodčím Mikem Deanem. Costa měl být dvakrát vyloučený, úmyslně uhodil Koscielnyho do obličeje. Každý zápas se ocitne v potyčce, ale prochází mu to díky slabosti rozhodčího. Gabriel samozřejmě neměl reagovat, ale je ostuda, že nám rozhodčí vyloučil dva hráče a Costa zůstal na hřišti," zlobil se kouč Arsenalu Arséne Wenger. Naopak jeho protějšek José Mourinho označil Costu za nejlepšího hráče zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Arsenal

"Hrál jsem s Arsenalem možná dvanáctkrát, možná osmnáctkrát a Arséne si na rozhodčí nestěžoval jen jednou," řekl portugalský kouč s odkazem na srpnové vítězství Gunners v anglickém Superpoháru. "Prohráli jsme tehdy důležitý zápas, přišli jsme o pohár, ale nebrečeli jsme a na nic jsme si nestěžovali," uvedl Mourinho.

Chelsea přesilovku využila po osmi minutách druhého poločasu, kdy Fábregas z přímého kopu našel na zadní tyči Kurta Zoumu a ten hlavou překonal Čecha. Právě Zouma v základní sestavě překvapivě nahradil Terryho. Hostům zápas ještě více zhořkl. Po ostrém skluzu na Fábregase viděl druhou žlutou kartu Santi Cazorla. Arsenal 79. červenou kartou v Premier League vyrovnal nelichotivý rekord Evertonu.

Definitivní tečku za zápasem udělal gól Edena Hazarda v nastaveném čase. Chelsea vyhrála v sezoně teprve podruhé, Arsenal podruhé prohrál a na ligové vítězství nad "Blues" čeká už téměř čtyři roky. 

Hráči Manchesteru City inkasují v domácím utkání s West Hamem
zdroj: Reuters

Na druhé místo se po výhře na půdě Manchesteru City posunul West Ham. Londýnský tým překvapil dosud neporažené City v prvním poločase, kdy se prosadili Moses a Sakho. Domácí sice měli řadu šancí, ale gól dokázali vstřelit jediný. Poprvé se v novém týmu trefil Kevin de Bruyne, kterého City koupili za 55 milionů liber z Wolfsburgu.

Celý druhý poločas měli City drtivý tlak. Hned několik šancí měli aktivní Agüero a Yaya Touré, jenže skvěle chytal brankář Adrián a do mnoha střel také padli obětaví obránci, kteří zablokovali 17 z 27 střel domácích. Do sítě už ale West Ham další míč nepustil a vítězství udržel. United, kteří v tomto ročníku vyhráli venku kromě Manchesteru City i nad Arsenalem a Liverpoolem, jsou teprve čtvrtým týmem Premier League, kterému se to v jedné sezoně povedlo.

Bez porážky zůstává Leicester, který dokázal už druhý týden po sobě bodovat, i když prohrával 0:2. Před týdnem proti Aston Ville utkání otočil, na stadionu Stoke stačil alespoň vyrovnat na 2:2. Stoke ještě nevyhrálo, stejně jako Newcastle, který překvapivě podlehl doma Watfordu 1:2. Bez výhry je i Sunderland, který také nestačil na nováčka a prohrál v Bournemouthu 0:2.

Výsledky 6. kola Premier League

Chelsea - Arsenal 2:0 (53. Zouma, 90.+1 Hazard), Chelsea - Arsenal 2:0 (53. Zouma, 90.+1 Hazard), Aston Villa - West Bromwich 0:1 (39. Berahino), Bournemouth - Sunderland 2:0 (4. Wilson, 9. Ritchie), Newcastle - Watford 1:2 (62. Janmaat - 10. a 28. Ighalo), Stoke - Leicester 2:2 (13. Krkic, 20. Walters - 51. Mahrez z pen., 69. Vardy), Swansea - Everton 0:0, Manchester City - West Ham United 1:2 (42. de Bruyne - 6. Moses, 31. Sakho), Tottenham - Crystal Palace 1:0 (68. Son Hung-min), Liverpool - Norwich 1:1 (48. Ings - 61. Martin), Southampton - Manchester United 2:3 (13. a 86. Pellé - 34. a 50. Martial, 68. Mata). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články