Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Manchester City trestal zkraty Luize a zválcoval Arsenal, Sheffield obrala o gól branková technologie

Po stodenní koronavirové přestávce se znovu rozjela anglická Premier League. Šlágr dohrávaného 28. kola vyzněl jasně pro fotbalisty Manchester City, který si poradil s Arsenalem 3:0. Gólem a asistencí se blýskl Kevin De Bruyne. David Luiz zavinil penaltu a byl vyloučený. Liverpool si na mistrovské oslavy musí počkat. Souboj nováčků Aston Villy a Sheffieldu United ovlivnila chyba brankové technologie, kvůli níž hosté přišli o zřejmě regulérní gól.

Raheem Sterling skóruje proti Arsenalu
zdroj: ČTK/PA/NMC Pool autor: Dave Thompson

Před historicky prvním zápasem Premier League bez diváků se v Birminghamu držela minuta ticha za oběti covidu-19, těsně po úvodním hvizdu fotbalisté i rozhodčí poklekli a podpořili celosvětový boj proti rasismu.

V rámci přísných hygienických opatření mohlo být na stadionu jenom 300 lidí ve třech bezpečnostních zónách, hráči si například nesměli podávat ruce a chyběli podavači míčů.

Pokud by manchesterský tým podlehl Arsenalu a Liverpool v neděli porazil Everton, bylo by o titulu rozhodnuto. Citizens ale tento scénář odmítli a od začátku londýnského soupeře tlačili. V nastavení prvního poločasu otevřel skóre Raheem Sterling.

Hosté nezvládli ani vstup do druhého dějství. Střídající David Luiz v šestnáctce stáhl Rijáda Mahrize a ve 49. minutě dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Kevin De Bruyne. V nastavení ještě triumf City zvýraznil střídající Phil Foden.

Trenérovi "Kanonýrů" Mikelu Artetovi tak nevyšel návrat na hřiště bývalého klubu, kde dělal asistenta kouči Pepu Guardiolovi. Arsenal nebodoval poprvé po osmi kolech a v neúplné tabulce zůstal devátý.

Jack Grealish z Aston Villy v souboji s Johnem Lundstramem ze Sheffieldu
zdroj: ČTK/AP autor: Shaun Botterill

Ke kontroverznímu momentu došlo ve 41. minutě. Brankář Aston Villy Örjan Nyland chytil centrovaný míč, ale po srážce se spoluhráčem Keinanem Davisem s ním skončil v boční síti za brankovou čárou, což potvrdily i televizní závěry.

Rozhodčí Michael Oliver ale gól překvapivě neuznal a ukazoval na své hodinky, které mu nesignalizovaly, že balon celým objemem přešel čáru. Aston Villa zůstala na předposlední, sestupové pozici, Sheffield poskočil na šestou příčku.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Aston Villa - Sheffield United 0:0, Manchester City - Arsenal 3:0 (45.+2 Sterling, 51. De Bruyne z pen., 90.+1 Foden).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články