Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Chelsea vede v boji o Wernera. Souhlasila se zaplacením výstupní klauzule

Vyjádřil zájem o přesun do Liverpoolu, nakonec to ale může být jiný anglický celek, kde zakotví útočník Timo Werner. Údajně je blízko odchodu z Lipska do Chelsea. Londýnský klub už podle médií souhlasil s tím, že využije výstupní klauzuli ve smlouvě čtyřiadvacetiletého fotbalisty a zaplatí za něj 60 milionů eur (asi 1,6 miliardy korun).

Timo Werner
zdroj: DPA autor: Ralf Ibing

Aktuálně čtvrtý tým tabulky Premier League musí jednat rychle. Možnost platby výstupní klauzule vyprší 15. června. Chelsea zároveň Wernerovi nabídla týdenní plat 200 000 liber, tedy 5,9 milionu korun.

V jednání je tedy o kus dál než Liverpool či Manchester United. Německý forvard vyjádřil dříve v médiích touhu přesunout se spíše k Reds, ovšem lídr tabulky v současné situaci není ochotný zaplatit klauzuli.

Chelsea kromě Wernera usiluje i o levého beka Leicesteru Ben Chilwella. Už dříve oznámila příchod ofenzivního záložníka Ajaxu Hakima Zijecha, za něhož zaplatila 33 milionů liber, v přepočtu 979 milionů korun.

Werner je druhý nejlepší střelec Bundesligy

Werner v minulosti působil ve Stuttgartu a do Lipska přišel před čtyřmi lety. V probíhající sezoně dal za saský celek ve všech soutěžích 31 branek a pomohl mu do čtvrtfinále Ligy mistrů. V Bundeslize je Werner s 25 góly druhým nejlepším střelcem a Lipsku, za které nastupuje i český reprezentant Patrik Schick, patří třetí místo.

Právě Schickovu budoucnost by mohl Wernerův odchod ovlivnit. Český útočník je v Lipsku na hostování z AS Řím a součástí dohody je i možnost přestupu za 29 milionů eur. Trenér Julian Nagelsmann ale prohlásil, že o přestupu by uvažoval v případě, že cena klesne na 20 milionů. Schick zatím v 18 bundesligových zápasech dal devět branek.

Zdroj
ČTK, skysports.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články