Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Malý Mozart udělá definitivní tečku za kariérou. Na Letnou dorazí fotbalové hvězdy

Jedna z největších osobností historie českého fotbalu Tomáš Rosický definitivně uzavře hráčskou kariéru velkolepou beneficí. Na vyprodaném stadionu Sparty Praha na Letné se představí po boku největších kamarádů, které poznal během kariéry ve Spartě, Dortmundu, Arsenalu a českém národním týmu. Své umění tak divákům předvedou Cesc Fábregas, Robin van Persie, Jan Koller či Petr Čech. Přímý přenos rozlučky Tomáše Rosického můžete sledovat živě od 17:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Rosický se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Vím, že rozlučkové zápasy nemají v Česku velkou tradici, ale pro mě byla možnost uspořádání podobné akce jasným rozhodnutím. Neměl jsem zatím možnost rozloučit se s fanoušky Sparty a národního týmu přímo na hřišti," řekl Rosický, který v prosinci oznámil konec hráčské kariéry a přesunul se do sportovního vedení Sparty.

"Mým obrovským přáním je si ještě jednou naposledy zahrát před vyprodanou Letnou a zápas si spolu s fanoušky užít," dodal. Utkání bylo vyprodané během pár hodin. Organizátoři ale připravili program i pro ty fanoušky, kteří nesehnali vstupenky. K vidění bude unikátní výstava všech dresů, které Rosický během kariéry oblékal. Skleněné vitríny budou rozmístěné před stadionem podél třídy Milady Horákové.

Podívejte se na průřez kariérou Tomáše Rosického ve fotogalerii:

Brány stadionu se otevřou už v 15:00 a organizátoři žádají fanoušky, aby přijeli s dostatečným předstihem. Pouze do 16:00 bude možné pořídit speciální magazín o Rosického kariéře. Pro fanoušky budou připraveny i soutěže a také speciální paruky, kterými chce Rosického sponzor společnost Puma připomenout hráčovu přezdívku Malý Mozart. Hlavním tahákem je samotné utkání, které začíná v 17:00.

Hrát se bude na 2x35 minut a na hřišti se představí hráči, s kterými se Rosický během kariéry potkal. Na začátky ve Spartě bude moci zavzpomínat s tehdejším kapitánem Jiřím Novotným či Vratislavem Lokvencem, éru v Dortmundu připomene spolupráce s Dedém, Nurim Sahinem či Ewerthonem, dorazí také řada bývalých hvězd Arsenalu v čele s Cescem Fábregasem.

Je nám líto, video expirovalo.
Bosák: Rosický si takovou rozlučku s kariérou zaslouží

Rosický znovu spojí síly s Kollerem či Poborským 

A Rosický oživí i souhru s bývalými spoluhráči z národního týmu Janem Kollerem, Milanem Barošem, Tomášem Galáskem nebo Karlem Poborským. Trenérem českého výběru bude dlouholetý kouč národního týmu Karel Brückner. Zatím nebylo oznámeno, kdo povede výběr světa, Rosický však zval i svého kouče z Arsenalu Arséna Wengera. Po konci utkání bude následovat rozloučení Rosického s tribunami.

"Chceme, aby úplný závěr přinesl Tomovi i fanouškům pozitivní emoce. Částečně je to v tuto chvíli tajemství i pro Tomáše. Budeme rádi, pokud návštěvníci zůstanou na svých místech i po konci zápasu, abychom si to všichni společně užili," řekl šéf organizačního týmu Tomáš Křivda. "Moc se těším. Přípravy byly velmi náročné, ale pevně věřím, že odměnou bude skvělý zážitek pro všechny zúčastněné hráče a především pro fanoušky," prohlásil Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články