Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sparta má první letní posilu. Brankář Heča přichází na tři roky

První posilou Sparty před nadcházející sezonou je brankář Milan Heča. Sedmadvacetiletý bývalý gólman Slovácka podepsal na Letné smlouvu na tři roky. Vedení pražského klubu sledovalo Heču dlouhodobě a zajímalo se o něj už v období Dúbravkova odchodu do Anglie.

Milan Heča
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Heča během osmi sezon za Slovácko odchytal 130 prvoligových zápasů a ve 32 utkáních udržel čisté konto. V minulém ročníku se blýskl sérií 609 minut bez inkasované branky a týmu z Uherského Hradiště pomohl k záchraně.

"Na Spartu se moc těším. Bude to pro mě další výzva, další posun v kariéře. Doufám, že to tady zvládnu. Je to velký klub s obrovským jménem a bude pro mě čest tady hrát," řekl Heča.

Pátý celek uplynulé sezony sledoval Heču už delší dobu. "Milan představuje tu největší brankářskou kvalitu, která byla na českém trhu k mání. Sledovali jsme ho dlouhodobě a uvažovali jsme o jeho příchodu už v době, kdy jsme prodávali Martina Dúbravku," uvedl sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný.

"Teď chceme pustit (Vojtěcha) Vorla na hostování a hledali jsme kvalitní dvojku k Florinu Nitovi. Jsme rádi, že se nám Milana podařilo přivést," dodal Ščasný. V kádru Sparty je i sedmatřicetiletý David Bičík, který v uplynulém ročníku odchytal jediné ligové utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články