Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Má se bát Uhrin o své místo v Plzni? Spekuluje se o jeho nástupcích

Plzeň – Schyluje se ve Viktorii Plzeň k velké rošádě? Nástupce Pavla Vrby trenér Dušan Uhrin mladší je údajně v ohrožení a živě se spekuluje o jeho možných nástupcích. Ve hře jsou prý Pavel Hapal, Luboš Kozel a Miroslav Koubek. Informovaly o tom iDnes.cz a deník Sport. Klub v této otázce mlčí.

Ilustrační foto

Spekulace oživil nevydařený start Plzně do nové sezony Synot ligy. V úvodním zápase především kvůli defenzivním hrubkám pouze remizovala v Příbrami 2:2. K tomu lze přičíst uplynulou sezonu bez zisku trofeje, nevýrazný průběh přípravy i porážku od Sparty v Superpoháru.

Už před zápasem v Příbrami podle deníku Sport vedení Viktorie kontaktovalo kouče slovenské Senice Hapala. Nešlo ještě o oficiální jednání, spíše o průzkum terénu, zda by z druhé strany existoval zájem. Drobnou překážkou může být to, že Hapal má v Senici ještě smlouvu na tento rok, a Viktoria by tak za něj musela zaplatit odstupné.

Podobně jako v Senici veškeré jednání na oficiální úrovni vylučuje i Dukla v souvislosti s Lubošem Kozlem. Ten patřil mezi žhavé kandidáty na trenérskou pozici po odchodu Pavla Vrby, ale sám chtěl u pražského týmu setrvat.

Také třetí uvažovaný kandidát Miroslav Koubek, který musel v březnu opustit lavičku Slavie, veškerá jednání na toto téma popřel. Podle zdrojů serveru iDnes.cz je ve hře i Zdeněk Psotka, který naposledy trénoval olomouckou Sigmu.

Plzeň už ve čtvrtek svede první důležitou bitvu ve 3. předkole Evropské ligy, Západočeši se utkají s rumunskou Ploještí. A nejen trenér Uhrin by si jistě přál vylepšit dosavadní bilanci. Z 26 soutěžních zápasů vyhrála Plzeň pod jeho vedením 13, osm jich skončilo remízou a pět porážkou.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články