Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lvíčata si v San Marinu zastřílela a dál vévodí skupině, dvakrát skórovali Drchal s Krejčím

Roli favorita splnili s přehledem. Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 6:0 v San Marinu a upevnili si vedení v neúplné tabulce 4. skupiny. V prvním poločase se dvakrát trefil Václav Drchal, na kterého po změně stran navázal také dvakrát Ladislav Krejčí. Konečný výsledek následně stanovili Libor Holík s Pavlem Šulcem. 

Čeští fotbalisté do 21 let se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Češi měli od začátku navrch. Bucha však v první velké šanci poslal míč nad branku a chvíli nato se několika zákroky blýskl domácí brankář De Angelis. O pár sekund později už ale využil převahu hostujícího celku Drchal, jenž se v 19. minutě otočil kolem obránce a zamířil přesně k tyči.

Mladoboleslavský útočník se v jednadvacítce prosadil poprvé. A ve 27. minutě zvýšil na 2:0, když se prosadil hlavou po Sadílkově rohu. Po půlhodině mohl přidat třetí branku z přímého kopu Janošek, ale s jeho nebezpečným pokusem si poradil De Angelis.

"Neřekl bych, že zápas zlomily moje dva góly v prvním poločase, spíš nám pomohly se uklidnit," uvedl Drchal na webu FAČR. "Můžeme to brát jako povinné vítězství, ale z mého pohledu je to důležité směrem k dalšímu duelu, může nám to pomoct," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová jednadvacítka si poradila se San Marinem

Dvougólového střelce měl český tým i ve druhém poločase. Krejčí nejprve v 64. minutě dorazil Janoškovu střelu a v 76. minutě překonal sparťanský obránce hlavou po rohovém kopu Paoliniho, který chvíli před tím vystřídal v domácí brance De Angelise.

Na 5:0 vzápětí po Sadílkově centru zvýšil hlavou Holík a šest minut před koncem uzavřel skóre tečí střídající Šulc. Český tým deklasoval San Marino 6:0 stejně jako loni na podzim v Chomutově a v kvalifikaci stále neprohrál. Tabulku vede o čtyři body před Řeckem, jež má však o dvě utkání méně.

Dalším soupeřem Krejčího výběru bude příští týden v pondělí v Českých Budějovicích čtvrté Chorvatsko, které má také o dva zápasy méně a ztrácí na Čechy osm bodů. Třetí je Skotsko s jedním duelem k dobru a šestibodovou ztrátou. Na Euro postoupí vítězové devíti skupin a pět nejlepších celků z druhých míst.

"Myslím, že celý tým pracoval dobře. Nehráli jsme spolu deset měsíců, takže po restartu je takový výsledek pro celý tým a morálku výborný," připomněl kapitán týmu Sadílek skutečnost, že poslední zápas odehrála jednadvacítka loni na podzim.

San Marino - ČR 0:6 (0:2)

Branky: 19. a 27. Drchal, 64. a 76. Ladislav Krejčí, 77. Holík, 84. Šulc. Rozhodčí: Kurgheli - Chomčenko, Kosovec (všichni Běl.). ŽK: Conti, Ceccaroli, Pancotti (všichni San Marino).

San Marino: De Angelis (73. Paolini) - Conti (73. Francoisi), Cevoli (60. Quaranta), Moretti, Tosi (54. Contadini) - Tomassini, Ceccaroli (55. Nanni), Dolcini, Mularoni, Raschi - Pancotti. Trenér: Constatini.
Česko: Trmal - Holík, Zima, Ladislav Krejčí, Sadílek - Bucha (74. Šulc), Janošek, Karabec (65. Beran), Havelka (81. Havelka), Žitný (74. Vaníček) - Drchal (64. Lingr). Trenér: Karel Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články