Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Lvíčata čeká zápas podzimu. Dotáhne je vyprodaný stadion v Hradci do baráže o Euro?

Po zářijovém výprasku od Dánů 0:5 se zdálo, že šance české reprezentace do 21 let na postup do baráže o mistrovství Evropy na Slovensku jsou víceméně pryč. Po vítězství ve Walesu a nečekaném selhání Islandu však mají svěřenci Jana Suchopárka vše ve vlastních rukou. Pokud zdolají v závěrečném utkání ve vyprodané Malšovické aréně poslední Litvu, místenka v play-off o šampionát je nemine. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Litva "21" – Česko "21"
zdroj: Facebook.com / Česká fotbalová reprezentace

Přímý postup ze skupiny I si už v předstihu zajistilo první Dánsko. Česku výrazně pomohla právě Litva, která minulý čtvrtek senzačně zvítězila 2:0 na Islandu. "Šance se nám otevřela i za přispění soupeřů, to musíme uznat. Teď je na nás, jestli proměníme mečbol k postupu do baráže," konstatoval Suchopárek.

Jeho svěřenci figurují před závěrečným duelem na třetím místě, v případě výhry se však posunou před druhý Wales, který už ve skupině dohrál.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři mužstva s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice týmů z druhých pozic zamíří do play-off, v němž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na ME jistou.

Fanoušci coby x faktor

Suchopárek se spoléhá i na pomoc fanoušků v domácím prostředí. "Věřím tomu stoprocentně, ceníme si zájmu. Je vyprodáno, ve stěžejním zápase nechceme nikoho zklamat. Doufám, že energie z hlediště nám pomůže a dotáhne nás k postupu do baráže," pokračoval kouč, jehož tým před měsícem vyhrál v Litvě 2:1. Stejným poměrem v pátek zvítězil i ve Walesu.

"Měli jsme velké problémy, abychom utkání v Litvě zvládli. Chceme útočit, ale být obezřetní i vzadu, aby nenastaly problémy jako u nich. Směrem dopředu musíme být kvalitnější, přesnější, rychlejší a také lepší v pohybu bez míče než ve Walesu. Atmosféra v mužstvu je fajn, teď potřebujeme dotáhnout skupinu do zdárného konce," zdůraznil Suchopárek.

Pokud by Češi duel s Litvou nezvládli, pro řadu hráčů by se jednalo o poslední střetnutí v této věkové kategorii. "Věřím, že to pro kluky není poslední zápas. Napočítali jsme ještě osm dalších, které mohou být před námi. Chceme je odehrát," dodal Suchopárek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články