Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lvíčata budou hrát v Nizozemsku v pozměněné sestavě, nechybí Kalas

Praha - Fotbalová jednadvacítka má v říjnu na programu přípravný turnaj v Nizozemsku. Ten je určen pro ročníky narození 19921994, proto bude výběr trenéra Jakuba Dovalila vedený jako dvacítka. Kvůli tomu v nominaci chybí většina opor v čele se sparťany Ladislavem Krejčím a Tomášem Přikrylem, ostravským Antonínem Fantišem nebo brankářem Tomášem Koubkem z Hradce Králové. S týmem kvůli rozehrání po zranění naopak odcestuje Tomáš Kalas z Chelsea.

"Lvíčata" se nejprve 10. října utkají s domácím Nizozemskem, o dva dny později s Tureckem a na závěr s Německem (14. října). "Jsem rád, že nás čekají takoví soupeři, protože si dovolím tvrdit, že patří k evropské špičce, a samozřejmě nás to nějakým způsobem prověří," řekl na tiskové konferenci trenér Jakub Dovalil.

V jeho nominaci z tradiční jednadvacítky nechybí kapitán prvoligové Jihlavy Lukáš Masopust, obránce Dukly Matěj Hanousek či záložníci Jaromír Zmrhal (Slavia), Marek Krátký (Teplice) a Jakub Plšek (Olomouc). Nováčky jsou například brankář Luděk Vejmola z Jihlavy, Jan Baránek z Ostravy, Vojtěch Kubista z Jablonce nebo příbramský Patrik Brandner.

"Jsou tam někteří hráči, kteří startovali minulý rok za reprezentaci do 19 let. Pak jsou tam fotbalisté, kteří si řekli o místo výkony v druhé lize, eventuálně v první lize. Sám jsem zvědavý, jak se nám to podaří zvládnout a jak hráči obstojí na mezinárodní úrovni," uvedl Dovalil.

Kalas bude hrát na vlastní přání

Dvacetiletý obránce Kalas, který má na kontě i jeden start za seniorskou reprezentaci, se potřebuje rozehrát po naštípnutí lýtkové kosti z konce července. "Po konzultaci s ním a klubem jsme se dohodli, že odjede. Odehraje, tuším, dva zápasy a pro něj to budou první utkání po nějakých dvou měsících. On sám projevil přání zahrát si v Holandsku, kde strávil dva roky fotbalového života. To je důvod jeho nominace, jinak není třeba takového hráče zkoušet," dodal Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články