Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Lvíčata nakonec do Srbska nejedou. Kuriozita, říká Dovalil

Praha - Fotbalová jednadvacítka musela zrušit přípravné utkání v Srbsku, jelikož soupeř nabízel jen těžko dostupné destinace. Místo toho se tým trenéra Jakuba Dovalila příští týden utká s Mladou Boleslaví a Příbramí. "Máme zkušenosti od Dánů, kteří v přípravě na minulý evropský šampionát hráli jen proti svým vrstevníkům a zkušenosti s dospělým fotbalem jim pak chyběly, aby doma uspěli," řekl Dovalil.

Radost české jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Zrušení zápasu se Srbskem ho však mrzelo. "Bylo to domluvené devět měsíců dopředu. Chtěli jsme po nich, aby se to hrálo v Bělehradě nebo v nějakém lépe dostupném místě, ale oni nám nabízeli jen Gornij Milanovac a Suboticu. Což by bylo velmi náročné na cestování, navíc byly problémy i s ubytováním. Proto jsme se rozhodli to zrušit. Je to trochu kuriózní situace," vysvětlil Dovalil.

O přípravný termín však přijít nechtěl, proto je rád, že se k předem domluvené Mladé Boleslavi povedlo sehnat za soupeře také Příbram. V Boleslavi se jednadvacítka představí v pátek 6. září, v Příbrami si zahraje v neděli 8. září. Dovalil bude mít k dispozici 23 hráčů, poprvé si bude moci vyzkoušet devatenáctiletého brankáře Lukáše Zimu z italského Janova.

"Zápasy budou mít vyloženě přípravný charakter, zátěž rozložíme rovnoměrně mezi všechny hráče, abychom jich viděli co nejvíce v akci. Zároveň věřím, že nám to pomůže stmelit kolektiv a že se odrazíme od výhry v Holandsku. Navíc sraz bude nyní kratší a hráči budou dříve k dispozici svým klubům," dodal Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články