Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lukaku dirigoval výhru Evertonu, Chelsea znovu zaváhala

Londýn - Chelsea znovu ztratila body a v tabulce spadla na patnácté místo. Na hřišti Newcastlu prohrávala již 0:2, nakonec dokázala zachránit alespoň bod. Do čela tabulky se po výhře nad Sunderlandem 3:0 posunul Manchester United. Tottenham porazil Manchester City vysoko 4:1, tři góly v utkání ale padly z ofsajdu. Dařilo se i největšímu rivalovi Spurs, Arsenal zvítězil na hřišti Leicesteru 5:2. V zápase několikrát výborně zasáhl Petr Čech, hattrickem se zase blýskl Alexis Sánchez. Romelu Lukaku zařídil vítězství Evertonu na hřiště West Bromwich Albion 3:2, když dvě branky sám vstřelil a na jednu přihrál.

José Mourinho
zdroj: PA autor: Steve Drew

Trenér José Mourinho potvrdil, že se jeho Chelsea na hřišti Newcastlu nedaří. Jeho tým zde nevyhrál ani na šestý pokus, vydřel zde ale alespoň bod za remízu 2:2. Blues přitom prohrávali s týmem, který z prvních šesti kol vydoloval jen dva body, už 0:2. Newcastle proti Chelsea nepůsobil zakřiknutě a v závěru poločasu se dostal do vedení zásluhou Péreze.

Španělský útočník byl i u druhého gólu, když od rohového praporku poslal přesný centr na Wijnalduma, který zvýšil na 2:0. Trenér Chelsea José Mourinho měl ale šťastnou ruku při výběru střídajících hráčů. V 73. minutě poslal do hry Ramirese, který šest minut poté snížil. Bod pro londýnský celek zachránil v závěru Willian, který se na hřiště dostal po druhém inkasovaném gólu.

Newcastle tak stále čeká na výhru v novém ročníku Premier League. Radovat se nemohl ale ani Mourinho, který ani jednou ze šesti duelů v St. James' Parku neoslavil tříbodový zisk svého týmu. 

Radost Alexise Sáncheze a Hectora Bellerína
zdroj: Reuters

Arsenal ovládl přestřelku v Leicesteru, o hattrick se postaral Sánchez

Arsenal, který do utkání vstupoval po vítězstí v derby na hřišti Tottenhamu, proti Leicesteru nezačal dobře. V mimořádně otevřeném utkání, se domácí Foxes trefili jako první zásluhou protiútoku Vardyho. Kromě toho si vytvořili ještě dvě obrovské šance, když dvakrát stříleli do tyče. Těsně po druhém zásahu do brankové konstrukce se ale do rychlého kontru dostali Gunners, Walcott obdržel pas do běhu od Cazorly a v souboji jeden na jednoho se Schmeichelem se nemýlil.

Arsenal se ještě do poločasu ujal vedení, když se po sklepnutí Bellerina před bránu z dorážky poprvé v sezoně prosadil Alexis Sánchez. Chilský útočník zvyšoval na 3:1 dvanáct minut po změně stran, když mu skvělým lobem předložil míč na hlavu Özil a Sánchez se ve výskoku nemýlil. Devět minut před koncem Chilan završil svůj hattrick, když se skvěle trefil k bližší tyči zpoza vápna.

Leicester se přesto snažil dostat zpět do utkání a Čech musel vytáhnout několik famózních zákroků. Český reprezentační brankář zasahoval pětkrát, nejlépe se předvedl při hlavičce z malého vápna, kdy prokázal skvělé reflexy a dostal se rychle na brankovou čáru. Těsně poté ale Vardy snížil na 2:4. Arsenal ale přece jenom v utkání vyhrál o tři branky, když další asistenci Monreala zužitkoval střelou k bližší tyči Giroud.

Radost hráčů a fanoušků Tottenhamu
zdroj: imago sportfotodienst

Crystal Palace po Cabayeho penaltě vyhrál ve Watfordu

Crystal Palace zvítězil na stadionu Watfordu 1:0. Utkání rozhodla branka Yohana Cabayeho z penalty, kterou proměnil v 71. minutě a posunul svůj tým na šesté místo tabulky. Watford je třináctý.

Zatímco Watford šel do utkání po dvou výhrách, Crystal Palace měl za sebou naopak dvě ligové porážky. Obě série dnes skončily. Na gól se ovšem dlouho čekalo.

Po přestávce trefily oba týmy brankovou konstrukci; nejprve domácí Jurado mířil do břevna, o čtvrthodiny později skončila Gaylova teč na tyči. Zápas rozhodla sporná penalta. Nyom na hranici vápna fauloval Zahu a rozhodčí Taylor odpískal pokutový kop. Cabaye šanci využil.

Tottenham roznesl City, tři branky v zápase ale padly z ofsajdu

City v zápase proti Tottenhamu nastoupili s dvojicí obránců Otamendi – Demichelis, v brance navíc dostal šanci náhradní gólman Caballero. Na začátku utkání ale nesehranost hostů v defenzivě nebyla znát. V 25. minutě převzal Yaya Touré míč na vlastní polovině, proběhl s ním středem hřiště a poslal přihrávku De Bruynemu, který se nacházel v hraničním postavení.

Belgický reprezentant po zemi překonal gólmana Llorise a trefil se v třetím soutěžním utkání v řadě, k čemuž mu stačily čtyři střely na branku. O dvě minuty později mohl zvýšit Sterling, s jeho přízemní střelou k tyči si brankář londýnského celku poradil.

Caballero poté nejprve zneškodnil pokusy Kanea i Son Hung-mina, na Dierovu střelu zpoza vápna ze 45. minuty už ale nestačil. Gól byl uznán i přes ofsajd, který akci předcházel. Obrat dokonal pět minut po přestávce svým prvním gólem za "Kohouty" obránce Alderweireld.

O chvíli později vedl Tottenham už o dvě branky. Eriksenův přímý kop se od břevna odrazil ke Kaneovi, jenž ukončil čekání na první soutěžní branku v sezoně, které trvalo 748 minut. I Kane se však při střele dánského záložníka nacházel v postavení mimo hru. Na konečných 4:1 upravil Lamela poté, co si položil ve vápně gólmana Caballera i stopera Demichelise. Tottenham vstřelil čtyři branky v ligovém duelu s Manchesterem City poprvé od září 1962. 

United se po výhře nad Sunderlandem posunuli do čela

Úvodní gól proti Sunderlandu dal Manchester United v závěru první půle, po Matově přihrávce skrz malé vápno přesně zakončil Depay. Ihned po změně stran se trefil Rooney a ukončil sérii jedenácti ligových duelů bez vstřeleného gólu. Historicky nejlepší střelec anglické reprezentace dal 171. ligový gól za Manchester United a je v této statistice na třetím místě společně s Denisem Lawem. Výsledek zpečetil Mata a United se po třetí výhře v řadě posunuli do čela o bod před City.

Liverpool dostal do vedení proti Aston Ville už v čase 1:06 Milner, vstřelil tak nejrychlejší gól této sezony Premier League. V druhém poločase se dvakrát za domácí prosadil Sturridge a dvě branky útočníka hostů Gestedeho už porážce Aston Villy 2:3 nezabránily.

Lukaku stál za výhrou Evertonu na West Bromwichi

Patnáctý West Bromwich vedl po brankách Berahina a Dawsona v 54. minutě 2:0. Pak však začal úřadovat Lukaku. Bezprostředně po druhé inkasované brance hlavou snížil, v 75. minutě vyslal do ideální příležitosti Koného a v 84. minutě díky důrazu ve vápně dokonal obrat Evertonu.

Výsledky 7. kola Premier League

Tottenham - Manchester City 4:1 (45. Dier, 50. Alderweireld, 61. Kane, 79. Lamela - 25. De Bruyne), Leicester - Arsenal 2:5 (13. a 89. Vardy - 33., 57. a 81. Sánchez, 18. Walcott, 90.+3 Giroud), Liverpool - Aston Villa 3:2 (59. a 67. Sturridge, 2. Milner - 66. a 71. Gestede), Manchester United - Sunderland 3:0 (45.+4 Depay, 46. Rooney, 90. Mata), Southampton - Swansea 3:1 (11. Van Dijk, 54. Tadič, 61. Mané - 83. Sigurdsson z pen.), Stoke - Bournemouth 2:1 (32. Walters, 83. Diouf - 76. Gosling), West Ham United - Norwich 2:2 (33. Sakho, 90.+3 Kouyaté - 9. Brady, 83. Redmond), Newcastle - Chelsea 2:2 (42. Pérez, 60. Wijnaldum - 79. Ramires, 87. Willian), Watford - Crystal Palace 0:1 (71. Cabaye z pen.), West Bromwich - Everton 2:3 (41. Berahino, 54. Dawson - 55. a 84. Lukaku, 75. Koné).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy