Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Liverpool roznesl Chelsea 4:1. Druhé místo v tabulce patří City

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve 22. kole anglické ligy 3:1 předposlední Burnley a vrátili se na druhé místo tabulky před Arsenal. Dvěma góly rozhodl Julián Álvarez. První s pětibodovým náskokem je Liverpool, který deklasoval Chelsea 4:1.

Conor Bradley z Liverpoolu
zdroj: Reuters

Lídr tabulky vykročil za čtvrtou výhrou za sebou v prvním poločase. Ve 23. minutě otevřel po průniku mezi obránci Chelsea skóre Diogo Jota a šest minut před pauzou prvním gólem za Liverpool zvýšil Conor Bradley. Dvacetiletý reprezentant Severního Irska v druhém poločase nacentroval na gól Dominiku Szoboszlaiovi, po němž dal hostům z Londýna snížením v 71. minutě jiskru naděje Christopher Nkunku.

Osm minut nato ale pečetil skóre Luis Díaz po přihrávce smolaře zápasu Darwina Núňeze, jenž hned čtyřikrát trefil brankovou konstrukci. Reds tak vyhráli i druhý zápas po nečekaném oznámení trenéra Jürgena Kloppa, že na konci sezony ve funkci předčasně skončí.

Argentinský mistr světa Álvarez skóroval v 16. a 22. minutě, nejprve zblízka hlavou a poté po signálu Kevina de Bruyneho, jenž místo očekávaného centru do vápna z trestného kopu vysunul Álvareze přihrávkou po zemi. Vedení mistrovského týmu zvýšil krátce po přestávce Rodri, na 1:3 snížil až v nastavení belgický reprezentant Ameen Al-Dakhil.

Posledních 20 minut utkání odehrál v dresu City kanonýr Erling Haaland, jenž předchozích deset zápasů vynechal kvůli zranění.

Tottenham třemi góly během osmi minut v druhém poločase otočil utkání proti Brentfordu a po výhře 3:2 se dostal na čtvrté místo o skóre před Aston Villu.

Anglická fotbalová liga – 22. kolo:

Manchester City – Burnley 3:1 (16. a 22. Álvarez, 46. Rodri – 90.+3 Al-Dakhil), Tottenham – Brentford 3:2 (48. Udogie, 49. Johnson, 56. Richarlison – 15. Maupay, 67. Toney), Liverpool - Chelsea 4:1 (23. Jota, 39. Bradley, 65. Szoboszlai, 79. Díaz - 71. Nkunku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články