Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Liga v Saúdské Arábii je lepší než MLS. Do Evropy se nevrátím, řekl Ronaldo

Fotbalová kapitola hvězdného Cristiana Ronalda v Evropě je dopsána. Portugalský útočník saúdskoarabského an-Nasru to oznámil po porážce 0:5 v pondělním přípravném utkání proti Vigu. Pětinásobný držitel Zlatého míče zároveň prohlásil, že liga v Saúdské Arábii je kvalitnější než severoamerická MLS, kam přestoupil Argentinec Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo oslavuje gól v dresu an-Nasru
zdroj: REUTERS

"Je mi 38 let, je to uzavřená kapitola. Jsem si stoprocentně jistý, že už se do žádného evropského klubu nevrátím," konstatoval Ronaldo.

Rodák z Funchalu zamířil do an-Nasru v zimě z Manchesteru United a podepsal smlouvu do roku 2025, která by mu podle médií měla vynést astronomickou částku 200 milionů eur (přes 4,8 miliardy korun).

Během letního přestupového období jej do Saúdské Arábie následovalo několik dalších hvězd včetně bývalého spoluhráče z Realu Madrid Karima Benzemy. Podle kapitána portugalské reprezentace bude tento trend pokračovat, ačkoli jeho věčný rival a sedminásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi zamířil do MLS do Interu Miami.

"Liga v Saúdské Arábii je kvalitnější než MLS. Hodně špičkových fotbalistů sem teď chodí, za rok jich tu bude ještě víc," předpověděl Ronaldo, jenž považuje za nejlepší světovou soutěž anglickou Premier League. "Některé evropské ligy částečně ztratily kvalitu. Kromě Premier League – ta je daleko přede všemi," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články