Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Zasloužili jsme si trochu víc a neměli jsme vypadnout, smutnil Olmo po vyřazení s Realem

První zápas prohráli 0:1 a před osmifinálovou odvetou na stadionu Santiaga Bernabéua byly jejich postupové šance minimální. Fotbalisté Lipska přesto favorizovanému Realu Madrid srdnatě vzdorovali a nebyli daleko od senzačního výsledku. Po remíze 1:1 ale jejich cesta Ligou mistrů v letošní sezoně skončila, což těžce nesl zejména španělský záložník Dani Olmo. Trenér domácích Carlo Ancelotti připustil, že jeho svěřenci předvedli nezvykle špatný výkon a hráli se zataženou ruční brzdou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Lipsko

Real už v úvodním osmifinále herně ani zdaleka nezářil a zvítězil po boji. V odvetě ho pak Lipsko nečekaně přehrávalo, po změně stran dokázalo rychle srovnat a v nastavení ho dělily centimetry od prodloužení poté, co Olmo trefil obloučkem horní část břevna.

"Šlo o špatný zápas, nehráli jsme vůbec dobře. Soupeř neměl co ztratit, ukázal kvalitu, zatímco můj tým hrál, jako by měl zataženou ruční brzdu. Z naší strany byl k vidění nedostatek intenzity a nedostatek starostí o to, co děláme špatně," uznal Ancelotti.

"Logicky to znamenalo, že jsme museli trpět. Hráli jsme v hlubokém bloku, ale byli jsme strašně pomalí. Tohle nebyl náš nejlepší večer, ale nejdůležitější je, že jsme ve čtvrtfinále," pokračoval čtyřiašedesátiletý Ital.

Bilý balet nebyl daleko od toho, aby poprvé od dubna a po 23 soutěžních zápasech prohrál doma. "Tohle se prostě v Lize mistrů může stát. Před dvěma lety jsme takhle doma hráli proti Chelsea, kterou jsme po porážce v odvetě vyřadili až v prodloužení. Rozdíl byl v tom, že jsem si v žádném okamžiku nemyslel, že bychom byli blízko vyřazení," dodal Ancelotti.

Utkání Real Madrid – Lipsko
zdroj: REUTERS

Hosté čtrnáctinásobného vítěze soutěže nečekaně přehrávali a na střely zvítězili 21:12, byť mezi tyče mířili jen čtyřikrát. "Byli jsme blízko, jen jsme potřebovali být trochu efektivnější," mínil Olmo. "Odehráli jsme těch 180 minut dvojzápasu kvalitně, zasloužili jsme si trochu víc a neměli jsme vypadnout. Ale proti Realu prostě musíte hrát mnohem lépe než oni, abyste je mohli porazit," doplnil pětadvacetiletý španělský záložník.

Rose: Měl jsem chvílemi pocit, jako bychom měli jejich dresy

Trenér aktuálně pátého týmu německé ligy Marco Rose byl hrdý na to, co jeho svěřenci předvedli. "Měl jsem chvílemi pocit, jako bychom měli jejich dresy. Real Madrid hodně respektuji, ale musím pochválit svůj tým. Přijet sem ve vyřazovací fázi s takovým nepříznivým výsledkem z prvního zápasu a ukázat, že si opravdu věříte, to je něco mimořádného," chválil Rose.

"Byli jsme schopni konkurovat Realu Madrid. Vytvořili jsme si řadu šancí a bylo to opravdu jen o tom, že jsme nedali dost gólů. Od celého týmu to byl velmi dobrý výkon. Měli jsme na postup a o to více jsme zklamaní, že končíme," uzavřel sedmačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články