Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1976

Manchester City nezaváhal s Kodaní, Realu stačila k postupu remíza s Lipskem

Další favorité postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Zatímco Manchester City zopakoval výhru 3:1 nad Kodaní a dvojzápas ovládl s celkovým skóre 6:2, Real Madrid doma jen remizoval 1:1 s Lipskem, ale po úvodní výhře 1:0 prošel dál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Kodaň

Real Madrid postoupil z osmifinále počtvrté za sebou. Z 39 soutěžních zápasů v sezoně vyhrál 31 a prohrál jen dvakrát, v obou případech s městským rivalem Atléticem. Doma neprohrál již 24 soutěžních utkání v řadě.

Vynikající formu potvrdil Manchester City. Jeho hráči neprohráli 20 soutěžních zápasů za sebou, v evropských pohárech mají sérii 22 utkání bez porážky. Po postupu přes Kodaň jsou nadále ve hře o obhajobu trofeje.

Real byl po vítězství venku jasným favoritem, Lipsko se ovšem v odvetě drželo. Po bezbrankovém poločase se domácí prosadili až v 65. minutě. Rychlou kombinaci korunoval Bellingham finální přihrávkou a Vinícius Júnior otevřel skóre.

Lídr španělské ligy si ale udržel vedení jenom tři minuty. Raum přesně odcentroval před malé vápno a kapitán Orbán hlavou nedal brankáři Luninovi šanci. Hosté vycítili šanci a Real se obával o postupový výsledek až do poslední chvíle. Ve druhé minutě nastavení nastřelil hostující Olmo břevno, skóre se už ale nezměnilo.

Manchester City doma rozhodl již do přestávky. Favorit se prosadil hned z první standardky. Álvarez odcentroval od praporku před branku, kde se ranou přímo z voleje pod břevno prosadil Akanji. V deváté minutě už domácí vedli o dva góly, Álvarez skóroval po hrubce brankáře Grabary. Kodaň se dočkala na konci první půlhodiny, rychlou kolmou akci korunoval snižující trefou Elyounoussi. V nastavení první půle se ale trefil kanonýr Haaland a šestou brankou v ročníku se v čele tabulky střelců vyrovnal dvojici Kane, Mbappé.

V neděli čeká tým kouče Pepa Guardioly přímý souboj o čelo anglické ligy s vedoucím Liverpoolem, což za rozhodnutého stavu průběh druhého poločasu poznamenalo.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid – Lipsko 1:1 (0:0)
Branky: 65. Vinícius Júnior – 68. Orbán. Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio – Irrati (video, všichni It.). ŽK: Vinícius Júnior, Tchouaméni, Kroos – X. Schlager, Raum, Orbán. Diváci: 76 126 (vyprodáno). První zápas: 1:0, postoupil Real.

Real: Lunin – Carvajal, Rüdiger, N. Fernández, F. Mendy – Valverde, Tchouaméni, Kroos (78. Modrič), Camavinga (46. Rodrygo) – Bellingham (85. Joselu), Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.

Lipsko: Gulácsi – Henrichs, Lukeba, Orbán, Raum – Olmo, Haidara (90. Kampl), X. Schlager (85. Elmas), Simons – Openda (77. Poulsen), Šeško (85. Baumgartner). Trenér: Rose.

Manchester City – FC Kodaň 3:1 (3:1)
Branky: 5. Akanji, 9. Álvarez, 45.+3 Haaland – 29. Elyounoussi. Rozhodčí: Eskas – Bashevkin, Dale (všichni Nor.) – Higler (video, Niz.). ŽK: Cornelius, Mattsson (oba Kodaň). Diváci: 51 531 (vyprodáno). První zápas: 3:1, postoupil Manchester City.

Manchester: Ederson – Lewis, Akanji, Dias (68. Stones), Gvardiol – Rodri (46. S. Gómez), Kovačič – Nunes (74. Hamilton), Álvarez, Bobb – Haaland (88. Wright). Trenér: Guardiola.

Kodaň: Grabara – Ankersen, Jelert (78. Meling), Vavro, McKenna, Diks – Froholdt (58. Mattsson), Óskarsson (68. Cornelius), Clem (68. Höjlund) – Achúri (58. Bardghji), Elyounoussi. Trenér: Neestrup.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články