Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Welbeckův premiérový hattrick. Probudil v sobě instinkt zabijáka, řekl Wenger

Londýn - Danny Welbeck přestal zahazovat šance a včera v Lize mistrů zařídil fotbalistům Arsenalu hattrickem vítězství 4:1 nad Galatasarayem Istanbul. Třiadvacetiletý anglický reprezentant se mezi dospělými trefil třikrát v jednom zápase poprvé a sám tím byl zaskočen.

Danny Welbeck
zdroj: ČTK/ZUMA

"Zapomněl jsem si vzít míč na památku! Nejsem na to zvyklý, snad si ho ještě budu moci vzít později," smál se Welbeck v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports. "Poslední hattrick jsem dal ještě za rezervu Manchesteru United," přidal Welbeck, který do Arsenalu přišel v poslední den letního přestupního období. "Dneska v sobě probudil instinkt zabijáka," pochválil útočníka trenér londýnského celku Arséne Wenger.

Proti Galatasarayi se Welbeck prosadil dvakrát v rozmezí osmi minut v prvním poločase a po přestávce přidal třetí branku. "Nejtěžší bylo dát ten poslední, protože jsem to měl na dlouhou nohu. Viděl jsem, že proti mně jde brankář, a zkusil jsem ho obstřelit a povedlo se," popsal útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Galatasaray

Osmnáctileté výročí bylo sladké

Krátce po Welbeckově třetí brance přišel Arsenal o vyloučeného brankáře Wojciecha Szczesného, který fauloval Buraka Yilmaze. A sám útočník Galatasaraye z nařízené penalty zaznamenal čestný úspěch hostujícího celku. Pro Arsenal šlo už o pátou červenou kartu v posledních sedmi zápasech Ligy mistrů.

"Ztratili jsme na vlastní polovině míč a soupeř ho hned poslal mezi obránce. Szczesny dobře vyběhl, ale byl tam o zlomek sekundy později," řekl Wenger. "Myslím, že mnohem větší chyba byla naše ztráta míče. Skoro vždycky je to nebezpečné a navíc jsme to špatně odbránili," dodal francouzský kouč, který proti Galatasarayi oslavil na den přesně osmnáctileté působení v klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články