Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Vitík: Pokud mě uvidíte v sobotu, zůstávám ve Spartě. Haraslín: Bylo to peklíčko

V odvetě byl jedním z nejlepších hráčů, však se taky na něj ptají kluby z celé Evropy. Martin Vitík je hrdý na celý tým Sparty, který dokázal přes Malmö postoupit do Ligy mistrů. Navzdory euforii však bezprostředně po odvetě závěrečného 4. předkola (2:0) nevyloučil odchod do zahraničí, kde je o něj zájem. Lukáš Haraslín dodal, že absolutorium zaslouží všichni hráči Sparty do jednoho.

Postupová euforie se z trávníku rychle přesunula také do kabiny. "Přišlo celé vedení, společně jsme to oslavili. Pogratulovali nám a připomněli, o jak velký úspěch jde. Postoupili jsme do Ligy mistrů po devatenácti letech. Jsem šťastný. Je to neskutečné, jsem hrdý na tým. Ukázali jsme, jak moc dobří a silní jsme," řekl Vitík.

"Neskutečné, doteď mám husí kůži. Obrovská radost, postoupili jsme do nejlepší ligy světa. Když vezmu, jakou cestu jsme od loňska ušli, tak podle mě zaslouženě," připomněl Haraslín loňský nezdar s Kodaní. "Postoupili jsme jako mužstvo, jsem na něj hrdý. Absolutorium zaslouží všichni hráči do jednoho," dodal.

Není nicméně vyloučeno, že Vitík odehrál poslední zápas v rudém dresu. "Pokud mě uvidíte v sobotu v zápase, tak zůstávám ve Spartě," odkázal na víkendový ligový duel v Hradci Králové.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy Vitíka a Haraslína po odvetě Sparta – Malmö

Zájem je o něj v Německu či Itálii, což je pro jednadvacetiletého rodáka z Berouna lákavé. "Odmala chci hrát v top pěti soutěžích. Mám nějaké sny, ale není to úplně na mně a v mých rukou. Mám na situaci názor, o kterém vedení a lidé kolem mě vědí," naznačil jasně.

Vedení českého mistra však potřebuje udržet co nejsilnější tým. "Bylo skvělé slyšet znělku Ligy mistrů na Letné. Ale myslím, že to bude ještě lepší v základní skupině," nevyloučil Vitík ani setrvání ve Spartě.

Kdyby teď odešel, mohl by litovat, že u toho už nebude. "Ve Spartě jsem sedm let a přirostla mi k srdci. Můžu říct, že jsem byl s týmem úspěšný. Získali jsme dva tituly, pohár a teď postoupili do Ligy mistrů. Ale pořád jsem hráčem Sparty," zareagoval obránce.

Přitom měl nahnáno, když způsobil penaltu. Gólman Vindahl ho spasil. "Peterovi jsem věřil, že ji chytí. Zvládl to a podržel mužstvo. Vždycky se najde hráč, který v daný moment podrží. Byl jsem samozřejmě rád, že jsme nedostali gól. Bylo by nepříjemné, kdybychom inkasovali jako první," oddechl si Vitík.

Lukáš Haraslín
zdroj: ČTK/AP

Hraslínův gól z penalty byl vítězný. "Jsem moc rád, že jsem svou trefou přispěl k výhře a k postupu do vysněné Ligy mistrů. V prvním poločase jsem měl stoprocentní šanci, kterou musím proměnit. Na Slavii jsem jednu penaltu kopal snad ve stoprvní minutě. To jsou momenty, které vás posouvají, dávají vám obrovské zkušenosti.

Před exekucí se k němu přitočil Veljko Birmančevič, který v úvodu utkání penaltu zahodil. "Ani nevím, co mi říkal. Možná něco, co platí na brankáře. Ale sám jsem si sobě řekl, že chci mít jen jednu myšlenku, kterou jsem držel od začátku do konce. Jsem rád, že jsem to zvládl."

Atmosféra na stadionu byla až frenetická. "Peklíčko, bylo to skvělé. Pro mužstva tady není lehké hrát, Letná má něco do sebe, dá se říct, že má oheň. Je to takový nakopávač pro každého hráče," popsal dvojnásobný šampion české ligy.

Sparta postoupila do Ligy mistrů po devatenácti letech. Je namístě ptát se, v čem je kouzlo současného týmu. "Upřímně, nevím, jaké měla mužstvo v době, když ji hrála naposledy, jakou měli sílu. My hrajeme systémově, sedlo nám to. Jsme strašně silní doma," vyzdvihl Haraslín.

Má zkušenosti z Itálie a Polska. Jeho agent během letošního Eura neskrýval, že budou zvažovat případný odchod do některé z Top 5 evropských lig. Ale teď je tu Liga mistrů. "Jsem Slovák, pořád jsem v cizině. Sparta je už takový můj druhý domov. Teď o přestupu nebudu mluvit, nebudu o něm přemýšlet. Těším se do kabiny, až si dám nohy nahoru a odpočinu si," usmál se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články