Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trent poslal dva neuvěřitelné míče a zakončení byla fantastická, chválil Klopp

Trenér Jürgen Klopp ocenil hráče Liverpoolu za výkon ve středečním šlágru Ligy mistrů s Atléticem Madrid. Domácí vítězství 2:0, po kterém si "reds" s předstihem zajistili postup do osmifinále, označil za téměř dokonalé.

Trent Alexander-Arnold a Sadio Mané se radují z gólu v Lize mistrů
zdroj: ZUMA autor: Darren Staples

Liverpool na Anfieldu rozhodl už v úvodních 21 minutách, kdy se trefili Diogo Jota a Sadio Mané po přihrávkách Trenta Alexandera-Arnolda. Ve 36. minutě byl navíc vyloučen hostující Felipe. "Myslím, že to bylo téměř dokonalé utkání. Takové, které chceme vidět. Vstřelili jsme góly ve správných momentech," řekl Klopp, jehož svěřenci předtím v Madridu zvítězili 3:2.

"Atlético začalo lépe než doma, ale my jsme dobře bránili a pak Trent poslal dva neuvěřitelné balony. I zakončení byla fantastická, hlavně to Sadiovo. Myslím, že i Diego od sebe očekává, že takové šance promění," doplnil čtyřiapadesátiletý trenér.

Z červené karty, kterou dostal obránce Felipe za podkopnutí Maného, příliš nadšený nebyl. "Neradi hrajeme proti deseti, pak je potřeba velká opatrnost. Dali gól, který neplatil kvůli ofsajdu, i když tomu úplně nerozumím. Ale skončilo to 2:0 a byl to skvělý večer." 

Už po prvním poločase z preventivních důvodů vystřídal útočníka Maného, jenž měl žlutou kartu. Jeho náhradník Roberto Firmino nedohrál kvůli zranění. "Myslím, že každý na stadionu očekával, že Sadio půjde dolů. Myslím, že to bylo správně, i když mě to štve víc, než si dokážete představit," prohlásil Klopp.

"Nebál jsem se, že Sadio nezvládne svoje emoce, protože byl v klidu. Ale může přijít vzdušný souboj, soupeř spadne... Všichni jsme viděli, že hráči Atlética se za každou cenu snažili vyrovnat počet lidí na hřišti," doplnil kouč Liverpoolu.

Suverénní anglický tým ve skupině B s Atléticem, AC Milán a Portem vyhrál i počtvrté a už dva zápasy před koncem má jistou účast v jarním play-off. "Samozřejmě primárním cílem bylo postoupit, ale že se nám to povedlo po čtvrtém kole, je úplně šílené," mínil Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články