Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Liverpool a Ajax jsou v osmifinále, Benzema úřadoval a odnesl to Šachtar

Liverpool a Ajax si už ve 4. kole zajistily postup do osmifinále Ligy mistrů. Anglický celek zdolal Atlético Madrid 2:0, nizozemský klub vyhrál v Dortmundu 3:1. Paris St. Germain remizoval v Lipsku 2:2. Manchester City porazil Bruggy 4:1. Real Madrid porazil doma Šachtar Doněck 2:1. Oba góly Bílého baletu vstřelil Karim Benzema. AC Milán na San Siru remizoval s Portem 1:1 a stále čeká na první výhru v hlavní fázi soutěže.

Karim Benzema v utkání proti Šachtaru
zdroj: ČTK/AP

Liverpool skóroval v rozmezí 13. až 21. minuty zásluhou Joty a Maného, jimž přihrál Alexander-Arnold. Od 36. minuty hrál úřadující španělský mistr bez vyloučeného Felipeho. Atlético dohrávalo v oslabení proti Liverpoolu i v domácím utkání. "Reds" si ve skupině udrželi stoprocentní bilanci a od dubna neprohráli 25. soutěžní duel za sebou, čímž vyrovnali klubový rekord z roku 1982.

AC Milán proti Portu inkasoval po pěti minutách a dvou vteřinách, o což se postaral Díaz. "Rossoneri" doma v Lize mistrů obdrželi gól rychleji pouze v listopadu 1994 s Ajaxem Amsterdam. Svěřenci trenéra Pioliho vyrovnali v 61. minutě díky vlastní brance Mbemby a do tabulky si připsali premiérový bod. Poprvé v dějinách soutěže milánský tým nevyhrál ani jeden z úvodních čtyř duelů skupiny. Porto je ve skupině B druhé o bod před Atléticem.

Utkání AC Milán - FC Porto
zdroj: ČTK/AP

Dortmund se proti Ajaxu od 29. minuty musel obejít bez vyloučeného Hummelse. Přesto se ujal vedení díky Reusově penaltě. Ajax však od 72. minuty třikrát skóroval. Trefili se Tadič, Haller a Klaassen. Rovněž obhájce nizozemského titulu vyhrál ve skupině počtvrté.

Kromě Liverpoolu a Ajaxu jsou jistými účastníky osmifinále také Bayern Mnichov a Juventus Turín.

Na Dortmund se bodově dotáhl Sporting Lisabon po triumfu 4:0 nad Besiktasem Istanbul. Dvakrát se mezi střelce zapsal Pedro Goncalves.

Lipsko proti PSG poslal do vedení v osmé minutě Nkunku. Poté Silva nedokázal zvýšit z penalty a Wijnaldum do konce úvodního dějství obrátil stav. Ve druhé minutě nastavení však Szoboszlai z pokutového kopu srovnal.

O bod před Pařížany se do čela skupiny dostal finalista minulé sezony Manchester City. Po úvodní trefě Fodena si dal vlastní gól Stones. Ve druhé půli se prosadili Mahriz, Sterling a Gabriel Jesus.

Třiatřicetiletý Benzema se za Real poprvé prosadil ve 14. minutě. Francouzský reprezentant vstřelil 1000. gól madridského celku v historii Poháru mistrů evropských zemí, respektive Ligy mistrů. Druhý Bayern Mnichov jich má 759.

Šachtar srovnal v 39. minutě zásluhou Fernanda, jenže Benzema po hodině hry rozhodl. Na oba góly mu přihrál Vinícius Júnior. Real navázal na výhru 5:0 ze hřiště Šachtaru a oplatil mu dvě porážky z minulého ročníku skupiny Ligy mistrů.

Tým trenéra Ancelottiho vede skupinu D o dva body před Interem Milán, který zvítězil na půdě Šeriffu Tiraspol 3:1. Obhájce italského titulu vstřelil všechny branky po změně stran, kdy se postupně trefili Brozovič, Škriniar a Sánchez. Za Šeriff, který na Inter ztrácí bod, snížil Traoré.

Výsledky:

Skupina A:

Manchester City - FC Bruggy 4:1 (1:1)

Branky: 15. Foden, 54. Mahriz, 72. Sterling, 90.+2 Gabriel Jesus - 17. vlastní Stones. Rozhodčí: Lahoz (Šp.).

Lipsko - Paris St. Germain 2:2 (1:2)

Branky: 8. Nkunku, 90.+2 Szoboszlai - 21. a 39. Wijnaldum. Rozhodčí: Ekberg (Švéd.).

Skupina B:

AC Milán - FC Porto 1:1 (0:1)

Branky: 61. vlastní Mbemba - 6. Díaz. Rozhodčí: Turpin (Fr.).

Liverpool - Atlético Madrid 2:0 (2:0)

Branky: 13. Jota, 21. Mané. Rozhodčí: Makkelie (Niz.). ČK: 36. Felipe (Atlético).

Skupina C:

Sporting Lisabon - Besiktas Istanbul 4:0 (3:0)

Branky: 31. z pen. a 38. Pedro Goncalves, 41. Paulinho, 56. Sarabia. Rozhodčí: Karasev (Rus.).

Borussia Dortmund - Ajax Amsterodam 1:3 (1:0)

Branky: 36. Reus z pen. - 72. Tadič, 83. Haller, 90.+3 Klaassen. Rozhodčí: Oliver (Angl.). ČK: 29. Hummels (Dortmund).

Skupina D:

Real Madrid - Šachtar Doněck 2:1 (1:1)

Branky: 14. a 61. Benzema - 39. Fernando. Rozhodčí: Bastien (Fr.).

Šeriff Tiraspol - Inter Milán 1:3 (0:0)

Branky: 90.+2 Traoré - 54. Brozovič, 66. Škriniar, 83. Sánchez. Rozhodčí: Zwayer (Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články