Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sparta se chystá na CSKA. Ze sestavy vypadne Steinhöfer, Lafata nenastoupí

Praha - Sparta sice na úvod ligy zaváhala v Jihlavě, kde rozpačitě remizovala 0:0, teď ji ale čeká daleko tvrdší oříšek. V úvodním vystoupení ve 2. předkole Ligy mistrů změří tým Zdeňka Ščasného síly s CSKA, vítězem Evropské ligy roku 2005. Sparta se vrací do Moskvy po pěti letech, tehdy prohrála 0:3. Rusové jsou favoritem a Ščasný proto chystá změny v sestavě. Zápas začne v úterý v 18:15 a náš web vám z něj přinese podrobnou on-line reportáž.

Do základu se nejspíš vrátí Costa a Martin Frýdek se přesune z levého kraje na pravou stranu. Ze sestavy tak vypadne Marcus Steinhöfer, kterému duel na Vysočině příliš nevyšel. "Ale není to jen o jednom zápase, posledních deset dnů neměl optimálních," uvedl Ščasný.

Ten bude také postrádat nejlepšího střelce minulé sezony útočníka Davida Lafatu, který stále léčí poraněné koleno. "Sice letí s námi, ale nedokážu si představit, že by nastoupil. Spíš jsem chtěl, aby byl s mužstvem a pomohl mu," vysvětlil letenský kouč.

"Už v minulosti jsme si ukázali, že se fotbal dá hrát i s hodně silnými mančafty. Kdybychom tam jeli bez kousku sebevědomí, byla by to cesta do pekel," řekl záložník Sparty Marek Matějovský. "Je to pro nás výzva, možnost se ukázat a chytit příležitost za pačesy. Myslím, že spíš bychom se na zápas měli těšit. Proti CSKA půjde o to najít si cestu, jak překonat jejich blok a dostat se do jejich zadních řad," uvedl obránce Mario Holek.

Trenér CSKA Leonid Sluckij přiznal, že je pro něj Sparta velkou neznámou. Přesto však letenský celek přirovnal k Viktorii Plzeň, se kterou se jeho tým utkal v základní skupině před dvěma lety. "Příprava na utkání nebyla jednoduchá, protože Sparta odehrála jen jeden soutěžní zápas. Trenér navíc v přípravě měnil rozestavení," řekl Sluckij. "Sice máme videa ze všech soupeřových zápasů v přípravě, ale moc nám to nepomohlo, protože nemám moc ponětí o skutečné síle Sparty," dodal.

Soupeře přirovnal k Plzni, se kterou si CSKA v Lize mistrů připsal výhru 3:2 a porážku 1:2. "Myslím, že Sparta je na tom v současnosti jako Viktoria před dvěma lety. Takže nás nečeká nic lehkého," prohlásil.

Odveta se bude hrát příští týden v Praze, a pokud by Sparta postoupila, měla by jistou minimálně účast ve skupině Evropské ligy. V případě vyřazení by zamířila do závěrečného předkola EL.

Statistické údaje před zápasem CSKA Moskva - AC Sparta Praha:

- Sparta ještě CSKA v pohárech nedokázala porazit

- v sezoně 2010/2011 v základní skupině EL s ním hrála doma 1:1 a venku 0:3 - jediným pamětníkem tehdejších zápasů na soupisce Sparty je Matějovský

- Spartu čeká 10. zápas proti ruskému soupeři s dosavadní bilancí 2-4-3 (11:13)

- Sparta v evropských pohárech v Rusku ještě nikdy nevyhrála (2 remízy, 2 prohry)

- CSKA naopak vyhrálo oba dosavadní domácí zápasy proti českým klubům v pohárech

- CSKA zatím v nové sezoně ještě neprohrálo, když vyhrálo obě utkání v ruské lize, a ještě neinkasovalo

Předpokládané sestavy:

CSKA: Akinfejev - Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Nababkin - Dzagojev, Wernbloom, Eremenko, Natcho, Tošič - Musa.

Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha, Dočkal, Costa - M. Paixao, L. Krejčí.

Absence: Lafata (rekonvalescence)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články