Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta hned na úvod ztratila, s Jihlavou hrála bez branek

Jihlava - Fotbalisté Sparty vstoupili do nové sezony první ligy bezbrankovou remízou v Jihlavě. Hned na úvod tak ztratili dva body na svého hlavního rivala v boji o titul Plzeň, která začala výhrou. Navíc se nenaladili dobře na úterní duel 2. předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva. Největší šanci měli domácí, když Tomáš Marek opřel svou střelu do břevna.

Utkání Jihlava - Sparta
zdroj: ČTK

Sparta nastoupila bez zraněného kapitána Lafaty a s několika novými tvářemi. Šanci dostali Hybš, Frýdek, Steinhöfer i Paixao, kterému se v přípravě střelecky dařilo. Tentokráte však byl Portugalec na hřišti téměř neviditelný. Mnohem aktivnější byl jeho kolega v útoku Krejčí, který dal zapomenout na nevydařené jaro, ale ani on obranu Jihlavy nepokořil stejně jako střídající posily Litsingi a Fatai.¨

První vzruch do utkání přinesla osmá minuta, kdy ve vápně spadl jihlavský útočník Mešanovič, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Sparta měla územní převahu, držela míč, ale nedokázala se prosadit proti zhuštěné obraně soupeře.

Po dvaceti minutách se mohl prosadit Krejčí po přihrávce Matějovského, ale jeho střelu obránci zablokovali. Skóre se mohlo měnit na druhé straně. Zablokovaná střela Kukola se odrazila k Markovi a nový kapitán Jihlavanů trefil ve 27. minutě břevno.

Po půlhodině hry se dostal do vápna Jungr, ale Bičík podržel Spartu a výborným zákrokem střelu jihlavského záložníka zneškodnil. Hned po přestávce mohl strhnout vedení na stranu Sparty Paixao, který průnikovou přihrávku Hybše do vápna poslal těsně kolem levé tyče Hanušovy brány.

Čtvrthodiny před koncem mohl po Krejčího přihrávce rozhodnout sparťanský kapitán Dočkal, ale v poslední chvíli mu do střely vpadl jihlavský obránce. Pak sice Sparta tlačila, ale vyloženou šanci už si ve zbytku hry nevypracovala.

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Kříž. ŽK: J. Krejčí, Dvořák - Mareček, Dočkal, Vácha. Diváků: 3894.

Jihlava: Hanuš - Tlustý, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - T. Marek, Nerad - Kukol (80. Fulnek), Jungr (69. Přeučil), Batioja - Mešanovič (75. Dvořák). Trenér: Klusáček.

Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Steinhöfer (46. Fatai), Matějovský, Vácha, Dočkal, Frýdek (68. Konaté) - M. Paixao (75. Litsingi), L. Krejčí. Trenér: Ščasný.

Luděk Klusáček (trenér Jihlavy): "Vnímal jsem, že u veřejnosti i v klubu byla nervozita z výsledků v přípravě, ale právě proto je pro nás dnešní bod velmi cenný. Na poslední chvíli nám vypadl Peter Šulek, museli jsme improvizovat, protože si natáhl postranní kolenní vazy. Navíc nemohl hrát Adam Jánoš. Pořád jsem doufal, že na konci se nám podaří dohrát nějaký brejk. Pokud má Sparta problémy, tak s trojicí obránců vzadu. Sparta hrála kombinačně, ale nemohli se přes nás dostat. Otevřenou partii jsme s nimi hrát nemohli. My si teď ale nemůžeme oddechnout a oslavovat, že jsme uhráli na úvod bod se Spartou. Teď nás čeká Zlín a my se musíme už soustředit na tohoto soupeře. Je před námi ještě 29 kol, takže dlouhá cesta. V prvním poločase se nám výborně dařilo dodržovat to, co jsme si předsevzali, to znamená přehušťovat ten prostor před bránou. Po poločase už to tak dobré nebylo a Sparta byla dominantní, bod proti ní je velmi cenný. Pro nás jako vítězství."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Je to velké zklamání. Věděli jsme, že to bude složité, pokud nevstřelíme rychle branku. Jihlava bránila velmi dobře, k čemuž jsme jí pomohli prospaným výkonem v prvním poločase. Klidně jsme mohli i prohrávat. Ve druhé půli jsme sice přidali, ale byli jsme hodně netrpěliví v kombinaci a finální fázi. Sice jsme soupeře pak už k ničemu nepustili, ale své šance jsme neproměnili, takže proto jsme nevyhráli. V největší šanci byl Litsingi, který v takové šanci nesmí selhat. Zda to bude komplikace před zápasem v Moskvě, to uvidíme až v úterý, ale jasné je, že se musíme výrazně zlepšit. Nejen pro úterý, ale celkově. Odsoudit nové hráče by bylo po prvním zápase velmi špatné, i když třeba Markusovi zápas nevyšel a Fatai s Paixaem se neprosadili gólově."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články