Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Souček i přes prohru chválil Slavii a dortmundského brankáře Bürkiho: Udělali jsme z něj muže kola

Před slavnou jižní tribunou rozvlnil síť Dortmundu a vyrovnal na 1:1, po závěrečném hvizdu však kousal další těsnou porážku. Podle Tomáše Součka byla všechna utkání Slavie v Lize mistrů skoro stejná. Pražané herně nezklamali a drželi se soupeři krok, ale zejména díky zmaru v koncovce získali ve skupině jen dva body. Reprezentační záložník věří, že nasbírané zkušenosti sešívaným pomohou a v další sezoně se vrátí do prestižní soutěže ještě silnější.

Záložník Slavie Tomáš Souček slaví gól proti Dortmundu
zdroj: Reuters autor: Leon Kuegeler

"Dá se říct, že jsem spokojený s tím, co jsme předvedli. Jen mě mrzí, že jsme nezískali body, ale to v každém zápase. Všechny byly jak přes kopírák. Byl to fantastický duel pro diváky, na šance to bylo snad 6:6. V Dortmundu to je neuvěřitelné. Každý nás odepisoval a my jsme se s tím takhle poprali," konstatoval Souček.

Slávisté sehráli s domácím favoritem naprosto vyrovnanou partii, i když na rozdíl od soupeře už nemohli postoupit. "Nevím, jestli to byl nejlepší výkon (ve skupině), ale šancí bylo bezesporu nejvíc. Už na Interu jsme ztratili vítězství, doma s Barcelonou jsme také hráli skvěle. Bylo to dost podobné utkání jako tady. Je o to hezčí, že hrajeme na Dortmundu a uděláme z gólmana muže kola." 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Slavia Praha

České šampiony několikrát vychytal brankář Roman Bürki. Překonal ho jen ve 43. minutě právě Souček, který skóroval pod pověstnou jižní tribunou, kde sídlí "kotel" Borussie. "Měli jsme tam několik šancí. Bürki do té doby všechno pochytal, já jsem ho pak prostřelil. Byl to gól na 1:1, pro mě úžasný pocit. Najednou nastalo ticho. Čekal jsem naše fanoušky, ale ti byli na druhé straně," podotkl Souček s úsměvem.

Gólu předcházela povedená kombinace. "Říkal jsem si, že by mohla být naše akce někde vystavena. Bylo to celé na jeden dva doteky, Škoďák (Milan Škoda) mi to pak prodlužoval - bylo to fakt úžasné. Ale takových akcí tam bylo více. Šance jsme měli, ale brankář Dortmundu tým hodně podržel." 

Sprcha komplimentů

Výkon Pražanů ocenili po utkání i domácí fotbalisté. "Mluvil jsem po zápase s obráncem Piszczekem, který říkal, že je skvělé, jak český tým dokáže hrát takhle skvěle. Škoda jen, že máme málo bodů v tabulce. Ale že nás takhle chválí hráči a trenéři, to všichni bereme jako pozitivum," uvedl Souček.

Věří, že se červenobílí příště vrátí do Ligy mistrů ještě silnější. "Slavia se pořád vyvíjí, šla Evropskou ligou dále a dále, teď dokráčela do Champions League. Věřím, že se do ní v příští sezoně dostane znovu a že i tyto zkušenosti pomohou k více bodům," dodal Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články