Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Šok z Tiraspolu šéfuje skupině LM. Hráli jsme dobře, říká po porážce kouč Realu

Fotbal nemá logiku, to kdysi prohlásil bývalý reprezentant a trenér Tomáš Pospíchal - a měl recht. V úterý to opět potvrdili Šerifové z Tiraspolu, kteří způsobili velkou senzaci, když vyhráli v Madridu nad slavným Realem 2:1. Vypadá to, že tenhle moldavský celek, v jehož sestavě proti Šachtaru ani nyní ve Španělsku nebyl jediný fotbalista s moldavským pasem a jenž hraje v Lize mistrů poprvé, umí hrát zezadu, a to dost efektivně.

Radost hráčů Šeriffu Tiraspol po výhře nad Realem
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Proti ukrajinskému mistrovi měl držení míče jen 32 procent a na střely prohrál 11:22. Přímo na branku už to bylo lepší: 4:4. A na góly už to víte.

Pod kanonádou byli jeho hráči i v Madridu. Tam hvězdy Realu vystřelily směrem na jejich gólmana třicetkrát, zatímco hráči Šeriffu odpověděli jen čtyřikrát – ovšem branku trefili hned třikrát (Real jedenáctkrát), a to jim ještě další gól nebyl uznán pro ofsajd.

Tomu se říká efektivita v praxi. A když si vezmeme, že Real ze svého tlaku vytěžil jedinou branku až z penalty a Šachtar se netrefil ani jednou... Může to znamenat, že nejde jen o náhodu. Což mohou hráči makedonského celku potvrdit v dalším zápase 19. října v Miláně.

Přitom "bílý balet" už dávno nehraje pověstné tiki-taka, ale pod koučem Carlem Ancelottim to s rychlým přechodem do útoku hrne všechno na bránu soupeře.

Italský trenér ze senzační porážky nedělal vědu. "Zápas jsme měli pod kontrolou, neprohráli jsme, protože jsme Camavingu dali na levého obránce. Prohráli jsme, protože jsme měli smůlu," řekl po zápase a výkonem svých hráčů nebyl zklamaný.

"Hráli jsme dobře. Náš výkon měl intenzitu, nasazení, jen v závěrečné fázi jsme mohli být lepší. Prohráli jsme kvůli detailům," dodal kouč, který vsadil všechno na útok, ale bomba lucemburského záložníka Sebastiana Thilla, která v devadesáté minutě vymetla šibenici Curtoisovy branky, poslala jeho tým do kolen a překvapení bylo na světě.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ital, který má Realu zařídit další slavné trofeje, pochválil i Edena Hazarda, který se po zranění zvolna vrací do hry a v 66. minutě jej při velkém střídání nahradil Jovič. "S Benzemou jim to fungovalo, chyběl tomu jen gól," řekl svatou pravdu.

S Jovičem přišli na hřiště po Benzemově vyrovnání i Rodrygo, Modrič a Kroos, ale ani oni nedokázali srazit na kolena dobře bránící partu šerifů. Ta to teď už bude mít těžší, protože po těchhle dvou výhrách už je v lize šampionů nikdo nepodcení a oni budou muset dokázat, že to, co se jim povedlo, nebyla jenom náhoda.

Zdroj
marca.es, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články