Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Smutné sbohem pro Barcelonu. Španělská média ocenila plzeňskou bojovnost

Španělská média umějí být obzvláště pichlavá. Barcelonu navzdory vítězství 4:2 v Plzni zkritizovala. Autor obou domácích branek Tomáš Chorý podle novinářů svlékl slabou barcelonskou obranu. Západočeští outsideři byli oceněni za to, že se nevzdali a až do konce zápasu bojovali o dobrý výsledek.

"Xaviho tým porazil českého soupeře nevýraznou hrou a s nadměrnými chybami v defenzivě. Barcelona uspěla především díky Ferranu Torresovi, ale domácí se nikdy nevzdali," napsal deník Mundo Deportivo ve svém internetovém vydání.

"Přestože Barcelona zvítězila, nezanechala v Plzni ten nejlepší dojem. Zejména v obraně pouštěla český tým do nesčetně šancí. Kdyby domácí lépe mířili a dvakrát netrefili tyčku, mohlo být pro favorita zle," doplnil list Sport, který vyzdvihl útočníka Chorého při jeho druhé brance na průběžných 2:3.

"Opět svléknul velmi slabou obranu. Adam Vlkanova nacentroval zleva, domácí hrdina Chorý přeskočil Marcose Alonsa a hlavičkoval do sítě. Navíc se Franck Kessié zranil. Barcelona proti nejskromnějšímu týmu Ligy mistrů nesmírně trpí. Neuvěřitelné," uvedl Sport.

Španělští novináři cítili, že Katalánci závěr duelu v Doosan Areně vypustili. "Viktoria se chtěla rozloučit se ctí a bojovala až do konce. Erik Jirka málem snížil na 3:4, když jeho střelu zastavila tyčka. Na víc už nezbyl čas. Bylo to smutné sbohem pro Barcelonu, která nabídla příliš šancí mnohem horšímu soupeři," upozornil deník Marca.

"Všechno se zdálo být hotové a rozhodnuté, ale Viktoria se ani na konci nevzdávala. Jirkova tyčka vrátila Barcelonu do reality. Na poslední minuty by Xaviho svěřenci nejraději zapomněli," přidal Mundo Deportivo.

Podle médií si Barcelona "povinnou" výhrou v Plzni nevylepšila renomé z nepovedeného účinkování ve skupině C, kde skončila až třetí za postupujícím duem Bayern Mnichov, Inter Milán. "Barca uzavřela katastrofální cestu Ligou mistrů smutným vítězstvím proti Plzni – jednomu z týmů, které inkasovaly nejvíc gólů v historii soutěže," uvedla Marca.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články