Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dva góly Barceloně? Nezapomenutelné. Myslel jsem i na hattrick, přiznal Chorý

Na utkání s Barcelonou pravděpodobně nikdy nezapomene. Plzeňský útočník Tomáš Chorý totiž katalánskému velkoklubu vstřelil při porážce 2:4 v posledním kole skupinové fáze Ligy mistrů dva góly. Po závěrečném hvizdu připustil, že myslel i na hattrick. Trochu ho mrzelo, že byl v 79. minutě vystřídán. Viktoria podle olomouckého odchovance rozhodně neudělala v elitní soutěži ostudu, přestože prohrála všech šest zápasů.

Chorý nejprve v 51. minutě snížil z penalty na 1:2, ale Ferran Torres svou druhou trefou v utkání vrátil favoritovi dvoubrankový náskok. Podruhé se Chorý trefil v 63. minutě hlavou, čtvrt hodiny před koncem ovšem pojistil barcelonské vítězství Pablo Torre.

"Dva góly Barceloně? Je to nezapomenutelné. Ještě si to s klukama rozebereme a něco si od nich poslechnu. Jsem za to moc rád," hodnotil Chorý, který po druhém zásahu předvedl i speciální oslavu. "Je to kvůli dceři a manželce. Mají rády písničku ,Meleme kávu', tak to bylo pro ně," vysvětlil s úsměvem.

Od barcelonských obránců dostával hodně prostoru. V prvním poločase hlavičkoval od země do břevna, takže si věřil, že by mohl vstřelit i třetí gól. "Určitě jsem na hattrick myslel, z placu se mi rozhodně nechtělo. Už jsem to trenérovi říkal, když jsem se šel napít. Ale když přišla branka Pabla Torreho na 2:4, tak už asi nebyl důvod a stáhl mě. Samozřejmě to respektuji," uvedl Chorý.

Už před utkáním bylo jasné, že úřadující čeští šampioni skončí ve skupině C poslední a Barcelona obsadí třetí místo. "Věděli jsme, že do zápasu půjdeme s tím, že nemáme vůbec co ztratit, že Barcelonu můžeme potrápit a je to jen o nás. Fanoušci nás fantasticky podporovali, což jsme cítili. Ale Barcelona ukázala, v čem je silná, byla produktivnější. My jsme šance také měli, ale bohužel je neproměnili," konstatoval Chorý.

Nominace do reprezentace?

Plzeňští zakončili nabitou skupinu s Bayernem Mnichov, Interem Milán a Barcelonou bez bodu s celkovém skóre 5:24. "Myslím, že se rozhodně nemáme za co stydět. Bayern nebo Inter se budou chtít poprat, aby Champions League vyhrály. Žádnou ostudu jsme neudělali, a naopak si z toho něco můžeme vzít. V domácím zápase s Barcelonou se to potvrdilo, hrabali jsme jeden za druhého a mohl z toho být krásný výsledek."

Přestože se mu na podzim střelecky daří i v domácí soutěži, o možné nominaci do české reprezentace vůbec nepřemýšlí. "Tohle pro mě není téma, koncentruji se na naše zápasy. Nejdůležitější je, abychom je zvládali. Budeme se muset připravit na další ligové utkání (v sobotu doma proti Spartě)," dodal Chorý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články