Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Další senzace byla v nedohlednu. PSG přejelo Lipsko a je poprvé ve finále Ligy mistrů

K největším favoritům Champions League se řadí rok co rok, ale až v letošní sezoně postoupili fotbalisté Paris Saint-Germain do kýženého finále. Rozhodující krok učinili na lisabonském Estádiu da Luz, kde v semifinále jednoznačně zdolali Lipsko 3:0. Hvězdou utkání byl Ángel Di María, který jeden gól vstřelil a další připravil pro Marquinhose a Juana Bernata. 

Fotbalisté PSG oslavují gól v semifinále LM
zdroj: ČTK autor: Manu Fernandez

Pařížané si zahrají finále LM poprvé v historii a v neděli se v něm střetnou s vítězem středečního semifinále mezi Lyonem a Bayernem. Francouzský velkoklub bude usilovat o druhou evropskou trofej po triumfu v tehdejším Poháru vítězů pohárů ze sezony 1995/96.

Útočník Patrik Schick odehrál za Lipsko druhý poločas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - PSG

Favorité od úvodu semifinále jednoznačně dominovali. Neymar nejprve stejně jako ve čtvrtfinále s Bergamem zahodil velkou šanci a v 6. minutě trefil tyč. Mbappého branka vzápětí kvůli Neymarově ruce neplatila, ale ve 13. minutě už PSG vedlo. Na přímý kop Di Maríi si naskočil Marquinhos a hlavou otevřel skóre.

Další šanci poté nedal Mbappé a v ojedinělé příležitosti na druhé straně vypálil ve 25. minutě vedle Poulsen. O deset minut později Neymar překvapivě rozehraným přímým kopem znovu trefil tyč, ale Pařížané do půle přece jen zvýšili. Neymar ve 42. minutě patičkou chytře přiťukl Di Maríovi a ten sám před gólmanem nezaváhal.

Kouč Lipska Julian Nagelsmann se pokusil neškodnou ofenzivu posílit dvojím střídáním a nasadil i Schicka. Lipsko se snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ale jeho snahu utnula třetí trefa PSG. Po ztrátě míče nacentroval Di María a Bernat se štěstím procpal míč za čáru.

Německý klub poté od většího debaklu zachránil brankář Gulácsi, který zlikvidoval několik šancí. Jeho protějšek mezi tyčemi Rico při záskoku za zraněného Navase příliš práce neměl.

Mezi střelce se mohl zapsat Schick, jeho střelu však zablokovala defenziva PSG. Český reprezentant ani napodruhé nedosáhl na finále Ligy mistrů - předloni ho s AS Řím, odkud v Lipsku v této sezoně hostoval, vyřadil v semifinále Liverpool.

Lipsko - Paris St. Germain 0:3 (0:2)

Branky: 13. Marquinhos, 42. Di María, 56. Bernat. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Laimer, Halstenberg, Poulsen - Kimpembe.

Lipsko: Gulácsi - Klostermann (83. Orban), Upamecano, Mukiele - Laimer (62. Halstenberg), Kampl (64. Adams), Sabitzer, Angeliňo - Olmo (46. Schick), Nkunku (46. Forsberg) - Poulsen. Trenér: Nagelsmann.

PSG: Rico - Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat - Herrera (83. Verratti), Marquinhos, Paredes (83. Draxler) - Di María (87. Sarabia), Mbappé (86. Choupo-Moting), Neymar. Trenér: Tuchel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články