Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slovan Bratislava přes porážku v Irsku v Lize mistrů postupuje, Kluž rozhodla až v prodloužení

Slovan Bratislava postoupil i přes prohru 1:2 na hřišti Shamrocku Rovers do druhého předkola Ligy mistrů. V úvodním utkání totiž zvítězil 2:0. V odvetě prohrával stejným rozdílem, v 73. minutě ale vstřelil rozdílový gól Vladimír Weiss. V dresu slovenského týmu odehrál celý zápas český obránce Jurij Medveděv, na posledních sedm minut nastoupil i Jaromír Zmrhal.

Fotbalisté Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK/AP

Bratislavský klub nezačal důležitý duel dobře a už po čtvrthodině hry inkasoval po proměněné penaltě Grahama Burkea. Domácí navíc ve druhé půli vstřelili druhou branku zásluhou Richarda Towella.

Sedmnáct minut před koncem se však prosadil Weiss a napravil tak zaváhání z prvního zápasu, kdy neproměnil v nastaveném čase druhé půle pokutový kop. Jeho gól posunul slovenský tým do další fáze, kde Slovan narazí na Young Boys Bern.

Kvůli zrušenému pravidlu o gólech na hřišti soupeře se prodlužoval duel mezi bosenskou Banja Lukou a rumunskou Kluží.

Domácí Banja Luka vyhrála v odvetě 2:0 a smazala porážku 1:3 z prvního duelu, vzhledem k nově zavedenému pravidlu UEFA tak dospěl zápas do prodloužení.

Postup Kluži vystřelil ve 118. minutě Alexandru Chipciu. Rumunský tým potká v příštím kole gibraltarský Lincoln.

Malmö remizovalo na hřišti FC Riga 1:1 a postup si zajistilo díky vítězství 1:0 z úvodního zápasu. Švédský tým pod vedením trenéra Jona Dahla Tomassona se dostal do vedení ve 33. minutě zásluhou chorvatského útočníka Antonia-Mirka Čolaka. Ten se prosadil i v prvním vzájemném střetnutí.

Riga sice ve druhé části vyrovnala díky dalšímu Chorvatovi Ivanu Paurevičovi, duel však už otočit nedokázala.

Malmö narazí v další fázi na HJK Helsinky, které po úvodním triumfu nad Podgoricou (3:1) uspěly i ve venkovní odvetě 4:0.

Nezaváhal znovu ani Ferencváros Budapešť, který díky hattricku Myrta Uzuniho zvítězil v kosovské Prištině 3:1 a vyzve v dalším předkole Žalgiris Vilnius.

Ten sice na hřišti severoirského Linfieldu dohrával po dvou vyloučeních jen v devíti hráčích, přesto vybojoval výhru 2:1.

Výsledky odvetných utkání 1. předkola Ligy mistrů:

Hibernians (Mal.) - Flora Tallinn 0:3 (0:2), první zápas: 0:2, postoupila Flora Tallinn; FC Riga - Malmö 1:1 (0:1), první zápas: 0:1, postoupilo Malmö; Lincoln Red Imps (Gibr.) - Fola Esch (Luc.) 5.0 (2:0), první zápas: 2:2, postoupil Lincoln; Šeriff Tiraspol - Teuta (Alb.) 1:0 (1:0), první zápas 4:0, postoupil Tiraspol; Priština (Kos.) - Ferencváros Budapešť 1:3 (0:0), první zápas 0:3, postoupil Ferencváros; Mura (Slovin.) - Škendija Tetovo (Sev. Mak.) 5:0 (2:0), první zápas 1:0, postoupila Mura; Borac Banja Luka (Bos.) - Kluž 2:1 po prodl. (2:0, 0:0), první zápas 1:3, postupuje Kluž; Budučnost Podgorica - HJK Helsinky 0:4 (0:3), první zápas 1:3, postupuje HJK Helsinky; Linfield (Sev. Ir.) - Žalgiris Vilnius 1:2 (0:2), první zápas 1:3, postupuje Žalgiris Vilnius; Shamrock Rovers (Ir.) - Slovan Bratislava 2:1 (1:0), první zápas 0:2, postupuje Slovan Bratislava, Soligorsk (Běl.) - Ludogorec Razgrad 0:1 (0:0), první zápas 0:1, postoupil Ludogorec Razgrad; Valur Reykjavík - Dinamo Záhřeb 0:2 (0:1), první zápas 2:3, postoupilo Dinamo Záhřeb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články