Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šilhavý: Hráči APOELu nebyli chudáci, ale promarnili jsme velkou šanci na Ligu mistrů

Praha – Po dvojutkání proti APOELu v táboře Slavie panovala značná frustrace, ale také zklamání. Podle trenéra Jaroslava Šilhavého sešívaní nevyužili velkou šanci postoupit do Ligy mistrů, za hlavní důvod neúspěchu označil špatnou produktivitu.

Zklamaný Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia v utkání dominovala v ofenzivní aktivitě a APOEL ani jednou nevystřelil na bránu. Tím spíš Šilhavého mrzelo, že jeho tým tuto převahu nedokázal převtělit v postup. "Desetiminutovka na Kypru nás asi stála postup, jinak jsme byli lepším týmem," zhodnotil dvojutkání trenér Slavie.

S výkonem byl spokojený, hlavním problémem podle něj byla především koncovka. "Hráče musím pochválit, odvedli velký výkon, jen ta produktivita nás neustále zlobí. Měli jsme dát minimálně jeden gól, soupeř by asi znervózněl a věřím, že bychom to i zdramatizovali," usoudil Šilhavý.

I přes převahu Slavie ale trenér měl slova uznání pro APOEL. "Nechtěl bych ze soupeře dělat chudáky. Měli tam hodně kvalitní hráče, ale myslím si, že v kontextu dvojutkání byla šance do Ligy mistrů veliká. Byli jsme ještě navíc v mistrovské části, soupeři byli v nemistrovské části ještě úplně jinde, o to to mrzí víc," přemítal Šilhavý.

Trenér Slavie si také postěžoval na zdržování APOELu a poměrně laxní metr rozhodčího. "Trochu jsme to předpokládali, protože už to předvedli na Kypru a tady to potvrdili. Čtvrtého rozhodčího jsem se ptal, ale z deseti minut se odehrálo šest, polehávali, aniž by je rozhodčí napomenul, to se dělo minimálně. Ale to mohu těžko ovlivnit a těžko si mohu stěžovat. Ale mohl je alespoň trochu popohnat," myslel si Šilhavý.

Přes chválu svých svěřenců viděl Šilhavý i ve výkonu Slavie chyby. "Bohužel v druhém poločase už měl APOEL prostor a byl nepříjemný v protiútoku, už tam tolik šancí nebylo," prohlásil.

Ale i když měli slávisté problém se zakládáním šancí, podle Šilhavého si tým dokázal vytvořit tlak. "Přímočarost tam byla v tom, že jsme chtěli hrát hodně nahoru, dopředu dlouhými přihrávkami. Nechtěli jsme to ze začátku přehrávat zbytečně, chtěli jsme si vytvářet tlak, standardky, měli jsme z toho hned tři rohy a ze dvou tam byly šance. Částečně se to i dařilo, ale je to složité, když se druhý tým zatáhne," ocenil trenér Slavie defenzivní výkon APOELu.

Podle Šilhavého ale také jeho tým dokázal dostatečně kombinovat. "Myslím si, že tam bylo zastoupení v kombinaci. Samozřejmě chceme hrát přímočaře, ale proti zatáhnutému týmu je potřeba udělat přípravnou fázi, jinak by to šlo jedině tak, že by to vzal někdo na sebe a obešel by pět hráčů. Ale myslím, že kombinací tam bylo dost a v prvním poločase bylo příležitostí také dostatek," usoudil Šilhavý.

Plány mu také před zápasem do jisté míry zhatila absence kapitána Milana Škody. "Ráno přišel s tím, že se necítil dobře a měl nějakou virózu. Věřil ale, že se z toho zvládne do večera oklepat. Zkusil to na rozcvičce, ale nevyšlo to," mrzelo Šilhavého. "Mick van Buren ale odvedl velmi dobrý výkon, pracoval, bojoval, ale chyběl tam gól."

Další zranění pak přišlo v průběhu zápasu. "Stoch tam také pracoval dobře, bohužel si vyvrtnul kotník a do druhého poločasu už ho to nepustilo," přemítal Šilhavý, který měl pochopení i pro výkon Dannyho. "Byl na něm znát výpadek a omezení s kolenem. Chtěl do toho jít, říkal, že byl v pohodě, ale kdyby byl úplně fit, předvedl by asi lepší výkon," usoudil trenér Slavie.

I přes výkon Van Burena ale Šilhavý věří, že klub dokáže do konce přestupového okna přivést dalšího útočníka. "Neustále se na tom pracuje a přestupové okno ještě trvá, takže věřím, že přijde," řekl pětapadesátiletý trenér. "Měl by nám nabídnout góly. Typologicky by měl být jako Milan Škoda," doufá Šilhavý.

Sešívané tak nyní čeká základní skupina Evropské ligy, Šilhavý ale ještě o soupeřích přirozeně nepřemýšlel. "Ani nevím, které týmy tam teď jsou. Myslím, že jsme ve čtvrtém koši, ale diváci budou zvědaví a těšíme se, jakou konfrontaci nám to přinese," zakončil trenér Slavie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články