Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šeriff kompletně obměnil kádr, ale nepodceňoval bych ho, varuje Havel

Oproti minulé sezoně, ve které šokovali vítězstvím nad Realem Madrid, obměnili fotbalisté Tiraspolu téměř kompletně kádr. Plzeňský obránce Milan Havel si ale nemyslí, že by kvůli tomu měli být snadnějším soupeřem. Moldavského šampiona před úvodním duelem 3. předkola Ligy mistrů nepodceňuje a varuje před jeho ofenzivními hráči. Přímý přenos utkání sledujte v úterý od 18:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Šeriff loni na podzim senzačně vyhrál ve skupině v Madridu nad pozdějším vítězem Ligy mistrů 2:1, ale mužstvo už opustily téměř všechny tehdejší opory. Ze základní sestavy z utkání proti Realu nenastoupil minulý týden v odvetě 2. předkola proti Mariboru nikdo.

"Viděl jsem je v televizi. Ale vůbec bych je nepodceňoval, naopak. Mají hodně šikovných hráčů. Jsou spolu možná trochu kratší dobu, ale určitě nás nečeká nic jednoduchého," řekl Havel před odletem do Kišiněva, kde se zápas odehraje.

Tiraspol v předchozích dvou předkolech po bezbrankových remízách venku pokaždé zvítězil v domácí odvetě 1:0. "Nedali v těch utkáních moc branek, ale vepředu mají moc šikovné hráče. Musíme si na ně dát pozor, vyvarovat se zbytečných chyb a odvézt si co možná nejlepší výsledek do odvety v Plzni," prohlásil Havel.

Západočeši po postupu přes HJK Helsinky z 2. předkola získali jistotu účasti minimálně ve skupině Evropské konferenční ligy. Havel ale věří, že Viktoria dojde v kvalifikaci dál a nejlépe vybojuje postup do hlavní fáze Ligy mistrů. K tomu potřebuje vyřadit tři soupeře.

"Samozřejmě jsme rádi za to, že máme jistotu pohárů, ale my bychom rádi šli dál. Uděláme pro to co nejvíc a budeme se snažit postoupit. Řekl bych, že skupina Ligy mistrů je ale pořád daleko," uvedl Havel.

Azyl v Kišiněvě a nepovedená generálka v Teplicích

Šeriff hraje domácí utkání v azylu v Kišiněvě, protože Tiraspol leží v prorusky orientované separatistické oblasti Podněstří, kde se z rozhodnutí UEFA nemohou konat pohárové zápasy kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu. "Těžko říct, jestli to bude naše výhoda. Už tam odehráli pár duelů, teď tam navíc hráli ligu. Určitě to nebude rozhodující. Viděl jsem nějaké záběry z předchozího předkola proti Mariboru, atmosféra určitě bude dobrá," vysvětlil Havel.

Jeho týmu nevyšla víkendová generálka. V sobotu v úvodním kole ligové sezony Viktoria prohrávala v Teplicích 0:2, a nakonec remizovala 2:2. "Všichni víme, že první půle se nám absolutně nepovedla. Naopak druhá už ano. Tým ukázal charakter. Za stavu 0:2 jsme se nevzdali a mohli to dokonce otočit. Ukázali jsme si chyby při inkasovaných brankách, stejně tak kolik šancí jsme měli. Nepamatuji si, že bychom jich někdy měli tolik. Rozebrali jsme si to u videa a teď už řešíme jen Tiraspol," dodal Havel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články