Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Salahovy vzpomínky na finále LM proti Realu: Nejhorší moment kariéry. Přijde odplata?

Bylo to pro něj hořké finále. Mohamed Salah označil zranění a následnou porážku ve vyvrcholení Ligy mistrů 2018 proti Realu Madrid za nejhorší moment v kariéře. O to větší motivací cítí útočník Liverpoolu před sobotním duelem v Paříži, kde chce oplatit "Bílému baletu" čtyři roky staré zklamání z Kyjeva.

Sergio Ramos z Realu Madrid (vlevo) a Mohamed Salah z Liverpoolu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: David Klein

Salah své první finále milionářské soutěže po ostrém zákroku Sergia Ramose nedohrál a hřiště opustil v slzách po půlhodině hry. "Reds" nakonec prohráli 1:3, dvěma góly rozhodl Gareth Bale.

"Byl to nejhorší moment mé kariéry, srazilo mě to hodně dolů. Po zápase jsem si v nemocnici říkal, že jsme přece nemohli prohrát takovým způsobem. Nikdy dřív jsem se takhle necítil," uvedl Salah.

Čerstvě trojnásobný nejlepší střelec Premier League si zklamání vynahradil o rok později, kdy Liverpool ve finále v anglickém derby udolal Tottenham. Nyní chce Realu oplatit porážku z roku 2018.

"Všichni v klubu chceme Ligu mistrů zase vyhrát. Už kvůli tomu, co se odehrálo před čtyřmi lety, ale i po tomhle víkendu," uvedl egyptský kanonýr v narážce na poslední kolo anglické ligy, ve kterém Liverpoolu o bod utekl titul. Trofej obhájil Manchester City.

Svěřenci kouče Jürgena Kloppa mohou v případě výhry nad Realem na Stade de France získat třetí trofej, v tomto ročníku už ovládli Ligový pohár a FA Cup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články