Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Podavač míčů jako jedna z hvězd. Jako kluk jsem byl stejně dobrý jako on, chválil Mourinho

Neváhal a rychle hodil míč do hry, díky čemuž Tottenham v utkání Ligy mistrů proti Olympiakosu vyrovnal. Jeden z podavačů míčů se stal během střetnutí, v němž Spurs nakonec vyhráli 4:2 a postoupili do osmifinále, hrdinou. A ocenil ho i kouč José Mourinho, jenž si s mladíkem okamžitě plácl a chtěl ho pozvat i na oslavu do kabiny.

Slavící José Mourinho
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

V 50. minutě se míč ocitl v zámezí, ale podavač okamžitě podal jiný Sergi Aurierovi, který pohotově rozehrál na Lucase Mouru, po jehož centru Harry Kane srovnal. Mourinho si následně s mladým podavačem plácl a objal ho.

"Miluju podobné inteligentní podavače míčů. Takový jsem byl taky, když mi bylo deset až šestnáct. Jako kluk jsem v tom byl vynikající stejně jako tenhle kluk. Čte hru, rozumí jí a připsal si důležitou nahrávku. Byl to pro něj velký okamžik, na který nikdy nezapomene," řekl Mourinho.

"Není tam od toho, aby se díval po ochozech, reflektorech nebo šálách. Prožívá zápas a hraje ho velmi dobře. Chtěl jsem ho pozvat do šatny na oslavu, ale mezitím odešel," uvedl Mourinho, který jako první kouč v dějinách vedl třetí tým Premier League v Lize mistrů. Před tím byl na lavičce Chelsea a Manchesteru United.

Tottenham prohrával po 19 minutách 0:2. Mourinho na nepříznivý vývoj zareagoval tím, že v 29. minutě stáhl ze hry Erica Diera a místo něho poslal na hřiště Christiana Eriksena. Z Dierova vystřídání měl Mourinho smíšené pocity.

"Rád bych se veřejně Ericovi omluvil, což jsem udělal už v kabině. Pro hráče ani pro nás trenéry to není nikdy jednoduché. Ublížil jsem nejen jemu, ale i sobě. Je velmi inteligentní a rozumí tomu, o čem tým je. Neudělal jsem to proto, že by hrál špatně, udělal jsem to pro mužstvo. Cítil jsem, že jeden (defenzivní) záložník postačí. Potřebovali jsme druhého kreativního hráče k Allimu," vysvětlil Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Olympiakos

Tottenham skončí ve skupině druhý za Bayernem Mnichov. "Nejdůležitější je, že jsme postoupili do osmifinále. Bylo to těžké. Olympiakos má výborný a organizovaný tým. Potřebovali zvítězit a zaútočili na naši hrdost, na naše sebevědomí. O přestávce nebyla hlavní taktika, ale to, abychom se uklidnili a věřili si," prohlásil Mourinho, který s "Kohouty" vyhrál i druhý soutěžní duel.

Dvěma góly přispěl k obratu Kane, který nejrychleji v dějinách soutěže zaznamenal 20 branek, na něž mu stačilo jen 24 zápasů. Dřívější rekord patřil legendě Juventusu Turín Alessandru Del Pierovi, který na překonání stejné hranice potřeboval o dvě utkání více.

"Nepřekonal jsem špatného hráče. Všechno ale bylo o postupu. Je jedno, jak jsme to dokázali. Museli jsme vyhrát a to se nám povedlo," konstatoval kapitán Tottenhamu a anglické reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články