Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real neudržel dvoubrankové vedení a remizoval s PSG, duo z Premier League postupuje

Fotbalová obdoba Hvězdných válek se na stadionu Santiaga Bernabéua změnila v remízu Realu Madrid s PSG 2:2. Obě mužstva nemine osmifinále, Pařížanům navíc smazání dvougólového manka a zisk bodu stačí k jistotě prvního místa ve skupině. V play-off nebudou scházet ani fotbalisté Manchesteru City či Tottenhamu. V dresu suverénního Bayernu skóroval v Bělehradě čtyřikrát Robert Lewandowski. 

Utkání Real Madrid - PSG
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Polský reprezentant slavil v rozmezí 14 minut a 31 sekund, což se v tak krátkém čase v soutěži dosud nikomu nepodařilo. 

Sarabia zmrazil příznivce v Madridu

Real poslal do vedení v 17. minutě Karim Benzema. Tři minuty před koncem úvodního dějství uviděl domácí brankář Thibaut Courtois za faul ve vápně na Maura Icardiho červenou kartu, jenže rozhodčí Dias po zhlédnutí opakovaného záznamu odhalil, že akci předcházel faul na Marcela a červenou kartu a penaltu k nevoli Pařížanů odvolal.

Benzema navíc v 79. minutě zvýšil na 2:0, ale Kylian Mbappé a Pablo Sarabia během dvou minut vyrovnali a zajistili PSG vítězství ve skupině. Real se představí ve vyřazovací části i ve 24. sezoně novodobé Ligy mistrů.

Tottenhamu nevyšel úvod a po 19 minutách prohrával s Olympiakosem po gólech El Arábího a Rúbena Semeda 0:2. V nastavení prvního poločasu snížil Dele Alli a pět minut po přestávce srovnal Harry Kane. V 73. minutě dokonal zvrat Serge Aurier a čtyři minuty po něm přidal pojistku opět Kane. Kapitán Spurs dal 20. gól v Lize mistrů nejrychleji v dějinách soutěže. Na tuto metu potřeboval pouze 24 utkání. 

Lewandowski v Bělehradě naděloval

Bayern vedl od 14. minuty po hlavičce Leona Goretzky. Lewandowski spustil kanonádu ve druhém poločase v rozmezí 53. až 68. minuty. Celkem v této sezoně vstřelil 27 branek ve 20 soutěžních zápasech. Konečné skóre stanovil Corentin Tolisso.

Bruggy, za které v základní sestavě nastoupil bývalý slávistický stoper Simon Deli, potřebovaly v Istanbulu zvítězit, aby si udržely naději na postup. Jenže od 11. minuty prohrávaly po trefě Adema Büyüka. V nastaveném čase druhého poločasu srovnal Krepin Diatta, jenž si po gólu sundal dres a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Současně uviděl druhou žlutou i jeho spoluhráč Cliton Mata, neboť při oslavě kopl do rohového praporku.

"Citizens" si pojistili postup z 1. místa remízou, Juventus hubenou výhrou

Manchester City se ujal vedení díky Ilkayi Gündoganovi v 56. minutě, ale střídající Manor Solomon zařídil dělbu bodů. Ukrajinské mužstvo je ve skupině druhé s náskokem jednoho bodu na Dinamo Záhřeb, které podlehlo Bergamu 0:2. O první výhru Atalanty v Lize mistrů se postarali Luis Muriel z penalty a Alejandro Gómez. Bergamo ztrácí na Doněck dva body.

Juventus porazil Atlético Madrid 1:0. Výhru "staré dámy" zařídil v nastavení prvního poločasu Paulo Dybala, který se prosadil parádně z trestného kopu z téměř nemožného úhlu. Za turínský celek nastoupil i Cristiano Ronaldo - čtyřiatřicetiletý Portugalec odehrál 175. utkání v evropských pohárech, čímž se na druhém místě historického pořadí osamostatnil od legendárního obránce AC Milán Paola Maldiniho. Rekordmanem je brankář Iker Casillas (188).

Porážka Atlética udržela ve hře o postup Leverkusen, který po vítězství 2:0 na hřišti Lokomotivu Moskva ztrácí před posledním utkáním na mužstvo ze španělské metropole pouze bod. Výhru německého celku zařídili vlastním gólem Rimat Žemaletdinov a Sven Bender. Bayern v závěrečném kole přivítá Juventus, zatímco Atlético se doma střetne s Lokomotivem.

Fotbalová Liga mistrů, 5. kolo:

Skupina A:
Galatasaray Istanbul - Club Bruggy 1:1 (1:0)
Branky:
11. Büyük - 90.+2 Diatta. 

Real Madrid - Paris St. Germain 2:2 (1:0)
Branky:
17. a 79. Benzema - 81. Mbappé, 83. Sarabia.

Skupina B:
Tottenham - Olympiakos Pireus 4:2 (1:2)
Branky:
50. a 77. Kane, 45.+1 Alli, 73. Aurier - 6. El Arábí, 19. Semedo.

Crvena zvezda Bělehrad - Bayern Mnichov 0:6 (0:1)
Branky:
53. z pen., 60., 64. a 68. Lewandowski, 14. Goretzka, 90. Tolisso. 

Skupina C:
Manchester City - Šachtar Doněck 1:1 (0:0)
Branky:
56. Gündogan - 69. Solomon.

Bergamo - Dinamo Záhřeb 2:0 (1:0)
Branky:
27. Muriel z pen., 47. Gómez. 

Skupina D:
Lokomotiv Moskva - Leverkusen 0:2 (0:1)
Branky:
11. vlastní Žemaletdinov, 54. S. Bender. 

Juventus Turín - Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Branka:
45.+2 Dybala. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články