Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň začíná boj o Ligu mistrů. Olympiakos je opravdu hodně silný, ví Vrba

I v nové sezoně by se fotbalisté Plzně rádi probojovali do Ligy mistrů, na rozdíl od loňska, kdy šli do elitní soutěže přímo jako mistři, se ale tentokrát budou muset prokousat kvalifikací. A hned ze startu je nečeká vůbec snadný soupeř. Na západ Čech totiž míří řečtí dravci z Olympiakosu Pireus. Tým Pavla Vrby každopádně může povzbudit stoprocentní vstup do první ligy. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport od 18:35.

"Olympiakos je top mužstvo v Řecku. Letos se jim nepodařilo vyhrát titul, protože PAOK Soluň neprohrál ani jeden zápas v soutěži, takže měl kvalitního konkurenta. Víme, že Olympiakos je doopravdy hodně silné mužstvo," řekl plzeňský trenér.

Plzeňští se v letech 2011 a 2013 probojovali z druhého předkola až do hlavní fáze Ligy mistrů, jenže poslední tři pokusy Viktorii nevyšly. Naposled Západočeši před dvěma lety vypadli s bukurešťským FCSB a v kvalifikaci LM nevyhráli už sedmkrát za sebou.

Pokud by Plzeň čtyřiačtyřicetinásobného řeckého mistra vyřadila, zajistí si vedle postupu do třetího předkola, kde by ji čekal istanbulský Basaksehir, také jistotu základní skupiny Evropské ligy. V opačném případě bude Viktoria muset do třetího předkola EL. A to by hráli s belgickými Antverpami.

"Bylo by samozřejmě skvělé mít garantovanou minimálně skupinu Evropské ligy a pak bychom se ještě poprali o Champions League. Samozřejmě ten dvojzápas je pro nás strašně důležitý," řekl kouč Vrba.

Jeho svěřenci výborně odstartovali prvoligový ročník, když nejprve doma porazili Olomouc 3:1 a v páteční předehrávkové generálce zvítězili v Liberci 2:1. "Čeká nás zatím určitě nejtěžší soupeř na začátku sezony. Víme, že pokud uspějeme, bude to obrovský úspěch pro celý plzeňský fotbal," upozornil Vrba.

Chybět mu jistě bude levý obránce David Limberský, protože byl vyloučen v nepovedené únorové odvetě s Dinamem Záhřeb (0:3) v play-off Evropské ligy. Kvůli zranění asi nenastoupí ani stoper a kapitán Roman Hubník.

Záložník Plzně Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Naopak nová sezona řecké ligy ještě nezačala a Olympiakos v letní přípravě ze sedmi zápasů dvakrát zvítězil a pětkrát remizoval. Výběr kouče Pedra Martinse v posledním duelu před Plzní doma hladce porazil druholigový anglický Nottingham Forest 3:0. Hodně byly vidět letní posily záložník Mathieu Valbuena a obránce Rúben Semedo.

"Myslím, že jsme dobře připraveni. Vedle výhry, která pro nás hodně znamená, je nejdůležitější, že jsme byli výborně organizovaní. Chceme v tom pokračovat a také v České republice podat dobrý výkon," uvedl portugalský kouč Martins, jenž bude v Plzni postrádat několik zraněných hráčů v čele s kapitánem a klíčovým záložníkem Kostasem Fortunisem.

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Hruška - Řezník (Havel), Pernica, Brabec, Hloušek - Hrošovský, Kalvach - Kayamba, Čermák, Kopic - Krmenčík.

Olympiakos: Sá - Elabdellaoui, Semedo, Papadopulos, Tsimikas - Guilherme, Bouchalakis - Podence, Valbuena, Masuras - Guerrero.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články