Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Odmakali jsme to. Zařazení do základu? Strašná radost, popsal Jemelka po remíze s Karabachem

Fotbalistům Plzně podle Václava Jemelky dává bezbranková remíza s Karabachem na úvod závěrečného play-off Ligy mistrů velkou šanci do domácí odvety. Nedávná posila z Olomouce ocenila, jak úřadující čeští šampioni zápas v náročných podmínkách v Baku odpracovali. "Opravdu těžké podmínky, počasí bylo nechutné a soupeř kvalitní," řekl obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karabach - Viktoria Plzeň

"Ale myslím, že jsme se s tím vypořádali dobře, fakt jsme to odmakali a jsem hrdý na celý tým," doplnil sedmadvacetiletý reprezentant. Obvyklého stopera, jenž za Plzeň debutoval v sobotním ligovém utkání proti Hradci Králové, tentokrát kouč Michal Bílek nasadil na levou stranu obrany.

"Dozvěděl jsem se to už v úterý, kdy mi trenér řekl, že půjdu na levého beka. Je to trošku jiná pozice než stoper, ale musím si s tím poradit. Jsem strašně rád, že mě trenér zařadil do základní sestavy. Snažil jsem se to odmakat i na této pozici, musím se s tím srovnat. Myslím, že to bude zápas od zápasu lepší, jestli tam budu nastupovat," uvedl Jemelka.

Viktorii ztěžovala situaci i nepříliš kvalitní hrací plocha. "Včera, když jsme přijeli, tak hřiště vypadalo nádherně, ale hned po tréninku šlo vidět, že se to bude hodně trhat a bude to hodně zničené. Dnes už po 30 minutách z toho bylo skoro oraniště. Těžký terén. Třeba když si dával Mosky (Jhon Mosquera) dlouhý míč do běhu, tak bylo vidět, že hrabe. Ale na to se musíme připravit a nemůžeme se na to vymlouvat," prohlásil Jemelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek: Maximální výkon a Jindra nás podržel

Bouřlivá atmosféra na stadionu s více než 31 tisíci diváky ho nerozhodila. "My jsme se připravovali, že tady nebude slyšet. Ale nebylo to zas tak hrozné, jak jsou tribuny daleko, tak to slyšet šlo. Komunikovali jsme dobře, zajišťovali jsme se a v tom problém nebyl," přiblížil Jemelka. "Když jsme vyběhli na rozcvičku, tak nás hnedka vypískali, ale samozřejmě s tím jsme počítali. Já osobně to tolik nevnímal, soustředil jsem se na zápas a byl do něj vtažený," přidal olomoucký odchovanec.

Plzeňští sehrají domácí odvetu příští úterý ve vyprodané Doosan Areně, kde si pokusí zajistit historicky čtvrtou účast ve skupině Ligy mistrů. Západočechům však bude chybět lídr obrany a kapitán Lukáš Hejda kvůli trestu za tři žluté karty v kvalifikaci. "Budou nás hnát naši fanoušci. Já se na ně moc těším a doufám, že to doma společnými silami zvládneme," dodal Jemelka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články