Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nemyslím si, že je ve dvojzápase favorit, říká Kalvach před Tiraspolem

Motor plzeňské zálohy cítí šanci na cenný postup i třeba díky možnosti domácí odvety. Lukáš Kalvach očekává vyrovnaný úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů s Tiraspolem. Z Kišiněva, kde Šeriff hraje domácí zápasy, si chce reprezentační záložník odvézt co nejlepší výsledek do odvety. Přímý přenos sledujte od 18:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek varuje před defenzivou a technickou vyspělostí soupeře

"Nemyslím si, že by tady byl úplně favorit. Věřím, že máme kvalitu na to to zvládnout. I když samozřejmě soupeř je velice silný. Musíme se připravit tak, abychom podali co nejlepší výkon a udělali si dobrý výsledek do odvety," řekl Kalvach.

Úřadující čeští šampioni v předchozí fázi kvalifikace Ligy mistrů vyřadili Helsinky po výhrách 2:1 venku a 5:0 doma. Tiraspol má za sebou už dvě předkola. Proti Mostaru i Mariboru po úvodních bezbrankových remízách v Moldavsku pokaždé zvítězil 1:0.

"Mají dobré individuality, na to si musíme dát pozor. Určitě budeme muset každý hrát zodpovědně a poctivě zezadu, tak jak jsme hráli předkolo předtím. Chceme je pak potrápit dozadu. Myslím, že budou mít místa, kde bychom se mohli prosadit," uvažoval Kalvach.

Je rád, že Viktoria začíná venku a domácí odvetu 3. předkola sehraje až příští úterý. "Malá výhoda to možná asi je. Kdyby se nám tady povedlo uhrát nějaký dobrý výsledek, tak věřím, že doma jsme silní a můžeme to dotáhnout k postupu," konstatoval sedmadvacetiletý středopolař.

Svěřenci trenéra Michala Bílka v sobotu rozpačitě vstoupili do nové ligové sezony a v Teplicích zachránili remízu 2:2. "Určitě první půle by se neměla opakovat, to nebyl dobrý výkon. Zase z druhého poločasu si můžeme vzít jenom to dobré. Takový výkon musíme předvést, abychom tady měli šanci uspět," prohlásil Kalvach.

Šeriff hraje v azylu v Kišiněvě na stadionu Zimbru, protože Tiraspol leží v prorusky orientované separatistické oblasti Podněstří, kde se z rozhodnutí UEFA nemohou konat pohárová utkání kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu. "Nějak to vnímáme, ale taková je situace a s tím já nebo my nic neuděláme. Soustředíme se jenom na zápas, abychom ho zvládli," mínil Kalvach. "Úplně neřešíme, že tady nejsou doma. Pořád jde o soupeře, a ne o stadion," dodal olomoucký odchovanec.

Plzeňští si postupem přes Helsinky zajistili účast ve skupině Evropské konferenční ligy a návrat do hlavní fáze pohárů po tříleté absenci. Kdyby Viktoria zvládla i dvojzápas s Tiraspolem, bude mít zaručené místo ve skupině Evropské ligy. "Je to samozřejmě příjemnější, že máme skupinu na podzim jistou. Ale samozřejmě chceme jít co nejdál. Je to malá výhoda, že můžeme hrát uvolněně, ale chceme určitě postoupit," dodal Kalvach.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články