Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Championship 7s žen 2024 Německo

Na tenhle večer nezapomenu, měl jasno brankář Provedel po gólu do sítě Atlética

Nečekaného hrdinu měl zápas úvodního kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi Laziem Řím a Atléticem Madrid. Domácí brankář Ivan Provedel totiž srovnal hlavičkou v páté minutě nastaveného času na konečných 1:1 a stal se teprve druhým gólmanem v historii soutěže, který skóroval ze hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lazio Řím – Atlético Madrid

Provedel vyběhl v závěru avizovaného čtyřminutového nastavení na poslední rohový kop do soupeřova vápna. Odražený míč vrátil před bránu stříleným centrem Luis Alberto a Provedel důraznou hlavičkou zblízka nedal svému protějšku Janu Oblakovi šanci. Prosadil se už podruhé v kariéře, v červenci 2020 srovnal za hosty rovněž v páté minutě nastavení zápas druhé italské ligy Ascoli – Juve Stabia (2:2).

"Byl to hodně podobný gól, vyskočil jsem a hlavou to trefil. Fotbal je někdy o takových momentech. Dal jsem gól v Lize mistrů, na tenhle večer nezapomenu," řekl Provedel. "Dobře mě zná a věděl, do jakých míst centr půjde. Vstřelil nádherný gól," pochválil spoluhráče Luis Alberto.

Před Provedelem se v Lize mistrů ze hry z brankářů prosadil jen Sinan Bolat v prosinci 2009. Victor Enyeama o necelý rok později i předtím třikrát Hans-Jörg Butt skórovali z penalt. "Mrzí mě, že jsme nevyrovnali dřív a nemohli se pokusit o obrat. Tenhle bod nám ale může zvednout sebevědomí," podotkl Provedel.

Římané podvacáté v řadě neudrželi v Lize mistrů čisté konto, což je nejdelší negativní série jakéhokoli italského celku. "Porážka by byla vzhledem k vývoji zápasu krutá. Nakonec jsme ale našli způsob, jak dostat míč do brány," řekl s úsměvem trenér Maurizio Sarri.

Bod za remízu nakonec bral i jeho protějšek. "Navzdory inkasovanému gólu v závěru mám z utkání dobrý pocit. Byli jsme organizovaní v defenzivě a měli i šanci na další branky," uvedl kouč Atlética Diego Simeone, jenž jako hráč pomohl Laziu v roce 2000 k poslednímu titulu v italské lize a od fanoušků se v úterý na Olympijském stadionu dočkal vřelého přivítání.

Za dva týdny se Atlético v rámci skupiny E utká doma s Feyenoordem, který na úvod zdolal 2:0 Celtic. Do Glasgow zavítá v dalším kole Lazio.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články