Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liverpool jede do Španělska útočit, Villarreal musí ukázat svaly

O první místo v pařížském finále Ligy mistrů půjde dnes ve Villarrealu. Favorit je jasný – fotbalisté Liverpoolu minulý týden na svém stadionu udělali z hráčů španělského týmu deset obránců, marně čekajících u svého pokutového území na nebezpečný brejk. Výsledek 0:2 byl pro vítěze Evropské ligy ještě hodně milosrdný. Ovšem v odvetě už musí celek, který v tomhle ročníku vyřadil Juventus i Bayern, ukázat drápy a pokusit se zastavit rozjetý britský válec. Sestřih zápasu můžete sledovat od 23:00 na ČT sport i na ČT sport Plus.

Luis Díaz v souboji s Étienne Capouem
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

Villarreal bude muset přeparkovat autobus mnohem dál od svého pokutového území, což by mohlo Liverpoolu naopak pomoci a celkové hře prospět. Anglický celek totiž rozhodně odmítá, že by jel do Španělska bránit. "Nejlepší obrana je útok," řekl už po prvním zápase k dotazu na odvetu německý kouč Jürgen Klopp. "Musíme ignorovat, že máme náskok, a chtít znovu vyhrát," dodal trenér.

I jeho protějšek Unai Emery ví, že nemůže jen čekat na zázrak. To ale údajně nechtěl ani v Liverpoolu... "Měli jsme plán, jenže Liverpool nás k ničemu nepustil," konstatoval po úvodní porážce. A nyní doufá, že mu jeho plán už vyjde. "Zkusíme něco změnit a Liverpool potrápíme víc než na jeho stadionu," dodal.

To si uvědomuje i Klopp. "Půjdou po nás a určitě ukážou mnohem víc než v prvním zápase, Musíme na to být připravení a hrát svoji hru i kdybychom dostali gól," řekl na tiskové konferenci ve Španělsku s tím, že kdyby Villarreal dal první gól, tlak na jeho hráče by samozřejmě výrazně stoupl, ale ti vědí, co je v zápase čeká. 

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool a Villarreal čeká souboj o finále LM

S Villarrealem hrál Liverpool třikrát a vyhrál jen před šesti lety v Evropské lize doma 1:0, ale pak si z Anfieldu odvezl tři góly.

Kromě toho Emeryho tým odehrál s anglickými celky v Chapions League třináct zápasů a nevyhrál žádný, šest posledních prohrál. Náladu Villarrealu asi nezvedne ani skutečnost, že Liverpool v Lize mistrů letos hrál šestkrát venku a šestkrát vyhrál.

Lépe naladěný půjde do zápasu britský tým, který v Premier League o víkendu vyhrál v Newcastlu 1:0, zatímco "žlutou ponorku" v sobotu v La Lize potopil předposlední Alavés, který na svém stadionu vyhrál 2:1.

Ve hře je stále čistě anglické nebo španělské finále (hraje se 28. května), protože ve středu se v Madridu ve druhém semifinále střetnou Real s Manchesterem City, který v Anglii vyhrál 4:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články