Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lewandowski, De Bruyne, nebo Neuer? UEFA zveřejnila trio kandidátů na hráče roku

Nejlepším fotbalistou roku se v anketě UEFA stane Kevin de Bruyne z Manchesteru City, nebo Robert Lewandowski, či Manuel Neuer z Bayernu. Poprvé v historii ocenění, které se uděluje od roku 2011, scházejí v elitní trojici Lionel Messi s Cristianem Ronaldem.

Robert Lewandowski z Bayernu střílí gól v Lize mistrů
zdroj: DPA autor: Sven Hoppe

Nominaci kralují vítězové Ligy mistrů z Bayernu. Polský útočník Lewandowski vstřelil v sezoně 55 gólů a zlepšil si osobní maximum, německý brankář Neuer bavorskému velkoklubu rovněž výrazně pomohl k zisku treblu.

Belgický záložník De Bruyne opanoval v Anglii hlasování hráčů o nejlepšího fotbalistu ročníku a s Manchesterem City postoupil do čtvrtfinále LM. V Premier League klub skončil jeho tým druhý za suverénním Liverpoolem.

Dvojnásobný vítěz ankety Messi obsadil tentokrát dělené čtvrté místo, když dostal 53 hlasů stejně jako útočník Paris St. Germain Neymar. Ronaldo, který je se třemi prvenstvími rekordmanem, uzavřel s 25 hlasy elitní desítku. Do ní se naopak vůbec nedostal loňský vítěz Virgil van Dijk z Liverpoolu.

Držitel ocenění bude vyhlášen 1. října během losování skupin LM v Nyonu. Cenu si převezmou i nejlepší fotbalistka a poprvé také trenéři v mužském i ženském fotbalu.

V kategorii trenérů jsou nominováni tři Němci - Hansi Flick z Bayernu spolu s Jürgenem Kloppem z Liverpoolu a Julianem Nagelsmannem z Lipska.

Vítězný tým Ligy mistryň Lyon dodal do finálových nominací Wendie Renardovou, Lucy Bronzeovou a trenéra Jean-Luca Vasseura. Mezi hráčkami trojici doplňuje Pernille Harderová z celku poražených finalistek Wolfsburgu a v nominaci je i jejich trenér Stephan Lerch. Třetím koučem žen je Lluís Cortes z Barcelony.

V anketě hlasovali trenéři 80 klubů hrajících Ligu mistrů a Evropskou ligu a zástupci médií z 55 členských zemí UEFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články