Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Koronavirus tu mohli rozšířit fanoušci Atlética, říká starosta Liverpoolu

Odveta osmifinále Ligy mistrů mezi fotbalisty Liverpoolu a Atlética Madrid mohla pomoci rozšířit koronavirus ve městě. To si myslí starosta Liverpoolu Steve Rotheram a hodlá to vyšetřit. "Ve Španělsku byl sice zákaz shromažďování, ale tři tisíce fanoušků Atlética Madrid přijely k nám a mohly tady rozšířit koronavirus," uvedl Rotheram pro BBC a dodal, že úřady po utkání zaznamenaly nárůst nákazy.

Marcos Llorente slaví gól
zdroj: ČTK/AP

"Proto je potřeba vyšetřit, jestli nemoc rozšířili fanoušci Atlética. Vláda by v takovém případě měla převzít zodpovědnost za to, že nezavřela hranice dřív," dodal.

Odveta osmifinále se v Liverpoolu hrála 11. března a domácí celek prohrál 2:3 po prodloužení. Po úvodní porážce 0:1 z Madridu to pro obhájce trofeje znamenalo vyřazení. Liga mistrů poté byla kvůli pandemii koronaviru přerušena a zatím není jasné, kdy a jak se dohraje.

Velká Británie dosud zaznamenala 138 tisíc potvrzených případů COVID-19 a 19 tisíc mrtvých. Španělsko je s 220 tisíci nakaženými a 23 tisíci mrtvými nejvíce zasaženou zemí v Evropě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Atlético Madrid
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články