Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ideální scénář. A teď na Olympiakos. Bude to jako play-off, říká Čech

Londýn - Petr Čech měl radost, že se naplnil ideální scénář a Arsenal si udržel naději na osmifinále Ligy mistrů. Svěřenci Arséna Wengera porazili Dinamo Záhřeb 3:0 a v posledním utkání skupiny si zahrají o postup s Olympiakosem Pireus. Prosincový duel v Řecku bere reprezentační brankář už jako play-off, protože "Kanonýři" musí nejenom zvítězit, ale rovněž smazat soupeřovu venkovní výhru 3:2.

"Měli jsme zápas pod kontrolou. Byl to přesně ten scénář, který jsme potřebovali. Jsme rádi, že to tak dopadlo a Bayern ve druhém utkání taky potvrdil roli favorita," uvedl Čech. Bavorský favorit v Mnichově deklasoval Olympiakos 4:0, ale kdyby s ním remizoval, postoupily by oba týmy do osmifinále společně.

Arsenal zlomil odpor Dinama ve 29. minutě díky Mesutu Özilovi a krátce po něm zvýšil Alexis Sánchez. "Soupeř dobře bránil a my jsme věděli, že musíme být trpěliví. Nějakou dobu trvalo, než jsme dali první gól, ale když se nám to povedlo, otevřelo se víc prostoru. Rychle jsme přidali druhou branku a to zápas rozhodlo," uvedl Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Dinamo Záhřeb

Nejtěžší zákrok si Čech paradoxně připsal proti vlastnímu spoluhráči. Ve druhé půli vytáhl na roh míč odražený od záložníka Mathieua Flaminiho. "V zápasech, kdy člověk nemá tolik práce, je nejdůležitější udržet po celou dobu koncentraci. Hrál jsem hodně nohama, ale rukama jsem si na míč dlouho nesáhl," konstatoval bývalý gólman Sparty, Rennes a Chelsea.

Už myslí na rozhodující duel s Olympiakosem. "Bude to pro nás jako play-off, protože se počítá vzájemný zápas a my doháníme manko. Doma jsme prohráli 2:3 a matematika je jasná. Víme, co musíme uhrát, soupeř taky ví, co mu stačí k postupu. Oni za určitých okolností mohou i prohrát, my naopak potřebujeme vyhrát, navíc o dva góly. Nebude to jednoduché, ale věřím, že je v našich silách, abychom to zvládli a uhráli postup," dodal Čech.

Mourinho se s Costou udobřoval polibky a objetím

Fotbalisté Chelsea, klubu, kde strávil Čech dlouhá léta, zvítězili na hřišti Maccabi Tel Aviv jasně 4:0. Dobrou náladu nezkazila trenérovi "Blues" Josému Mourinhovi ani roztržka s útočníkem Diegem Costou, s nímž se prý udobřil polibky a objetím.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maccabi Tel Aviv - Chelsea

Portugalský kouč na dálku argumentoval s horkokrevným španělským reprezentantem krátce před poločasovou přestávkou. "Chtěl jsem po něm určitý pohyb, který neudělal. Byl jsem zklamaný a reagoval jsem, on reagoval také. O poločase jsme si v šatně vyměnili pár polibků a objetí. Žádný problém," řekl Mourinho.

Chelsea se ve skupině G posunula do čela o skóre před Porto. S ním se anglický mistr utká v posledním kole a na stadionu Stamford Bridge mu k postupu bude stačit remíza. Šanci na osmifinále však má i Dynamo Kyjev, které ztrácí na vedoucí duo dva body. "Potřebuju kalkulačku. Vím, že pokud vyhrajeme, skončíme první, a pokud prohrajeme, jdeme do Evropské ligy. Nevím, jak je to s remízou, ale raději si budu myslet, že musíme zvítězit," podotkl Mourinho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články