Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Juventus i Real budou v osmifinále Ligy mistrů dohánět ztrátu

Půlroční pauza končí. Pandemie koronaviru zastavila i fotbalovou Ligu mistrů, kterou dnes restartují dvě osmifinálové odvety. Juventus Turín se doma pokusí otočit duel s Lyonem, kterému v úvodním utkání podlehl ve Francii 0:1. O obrat na stadionu Manchesteru City se pokusí i Real Madrid, který v únoru první utkání prohrál 1:2.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Obnovení soutěže bude kvůli nákaze nemocí covid-19 provázet řada hygienických opatření. Zápasy se do odvolání budou hrát bez diváků, a zatímco osmifinálové odvety se ještě uskuteční na domácích stadionech konkrétních klubů, od čtvrtfinále se bude Liga mistrů hrát v Lisabonu a na jeden zápas.

Mezi nově přijatými regulemi je i povinnost testovat členy týmů na koronavirus. Před zápasy venku musí kontrola proběhnout dva až tři dny před výkopem, v případě domácích týmů pak jeden až dva dny před utkáním. Pokud to navíc budou vyžadovat úřady, počítá UEFA též s dalšími testy den před zápasem. Hráčům také bylo doporučeno neměnit po zápasech dresy se soupeřem.

Juventus první zápas v Lyonu prohrál 0:1, ale obraty v Lize mistrů pro Starou dámu nejsou nic nového. V minulém ročníku turínský celek prohrál první zápas s Atléticem Madrid 0:2, ale v domácí odvetě si díky hattricku hvězdného Cristiana Ronalda zajistil postup.

Program osmifinále Ligy mistrů – pátek 21 hod.:

Juventus Turín - Olympique Lyon

Výkop: pátek 21:00

První zápas: 0:1

Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller - Dingert (video, všichni Něm.)

Bilance: 5 3-1-1 (5:3)

Manchester City - Real Madrid

Výkop: pátek 7. srpna 21:00

První zápas: 2:1

Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert (video, všichni Něm.)

Bilance: 5 1-2-2 (5:6)

Juventus je navíc rozehraný, protože Serie A, ve které si zajistil devátý titul za sebou, skončila v sobotu. Naopak Lyon po březnovém přerušení a následném předčasném ukončení francouzské ligy odehrál čtyři přípravná utkání a jen jeden ostrý zápas ve finále Ligového poháru. V něm po penaltách podlehl Paris St. Germain.

"Zápas jsem sledoval a byl jsem překvapen, jak dobře na tom jsou fyzicky. Největší problém této nečekané situace je, že nevíme, jak se na týmech projeví. Takže netušíme, jestli to pro nás bude výhoda, nebo naopak to bude výhoda pro ně," řekl trenér Juventusu Maurizio Sarri.

Otáčet skóre z prvního zápasu musí také Real, kterému situaci komplikuje skutečnost, že porážka 1:2 s Manchesterem City přišla na San Bernabeu. Trenérovi Zinédinu Zidanovi navíc bude chybět kapitán Sergio Ramos, který v prvním duelu dostal červenou kartu.

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola ale přiznal, že v prvním utkání měl anglický celek štěstí. "Sice jsme uhráli dobrý výsledek, ale jestli teď budeme hrát jako v Madridu, budeme mít hodně problémů," prohlásil. "Nesmíme na naši výhodu moc myslet. Jestli to někdo dokáže otočit, tak jsou to týmy jako Real nebo Barcelona a Bayern," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články