Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hráči PSG si stěžují na nadávky od rozhodčího, Pochettino žehrá na smůlu

Přestože o postupujícím už bylo de facto rozhodnuto, emoce na hřišti plály ve velkém. Manchester City vedl v odvetě semifinále Ligy mistrů 2:0 a mířil za postupem, hráči PSG se ale s vyřazením jen těžko smiřovali. Ángel di María byl vyloučen a hodně vytočený byl i další z Pařížanů Marco Verratti, kterému údajně sprostě nadával hlavní rozhodčí duelu Bjorn Kuipers.

Udržel rozhodčí nervy na uzdě
zdroj: ČTK/PA/Martin Rickett

"Říkali o tom v televizním rozhovoru a myslím, že musíme věřit tomu, co říkají. Já sám nic ze svého místa neslyšel, ale pokud to tak je, možná UEFA celou věc prošetří. Pro nás je ale nejdůležitější, že jsme se nedostali do finále, a to nás mrzí ze všeho nejvíc," uvedl trenér PSG Mauricio Pochettino.

Verratti uvedl, že mu Kuipers v napjatém závěru, kde nechyběla ani řada ostrých zákroků a na hřišti již nebyl vyloučený Ángel di María z PSG, nadával slovy "f...k off". Samotný italský fotbalista pak i dohrával se žlutou kartou. "Nechápu to. Kdybych něco takového udělal já, nezahraju si na deset zápasů," stěžoval si Veratti. UEFA zatím celou věc nekomentovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - PSG

Co se však týče konfrontace s Pepem Guardiolou, utržil trenér Pařížanů Pochettino od španělského soka již dvanáctou porážku v kariéře. Po úvodní domácí prohře 1:2 navíc jeho tým v úterní semifinálové odvetě nevyprodukoval ani jednu střelu na bránu a doplatil i na absenci zraněného Mbappého. Jeho náhradník v útoku Mauro Iccardi se proti "Citizens" prosazoval jen těžko.

"Absence Mbappého nás ale neomlouvá. Jsme tým. Je to samozřejmě škoda, že nám Kylian nemohl pomoci, ale na to se vymlouvat nemůžeme, protože náš výkon byl i tak dobrý," poukázal Pochettino na několik šancí v první půli. Kapitán Marquinhos ale hlavičkou orazítkoval jen břevno a Di María po zaváhání soupeře v rozehrávce jen těsně minul.

"Hráli jsme, co jsme chtěli, a měli jsme své možnosti. Podařilo se nám Manchester zatlačit, což není snadné. V některých momentech ale potřebujete i trochu štěstí. Ve chvíli, kdy jsme vysunuli napadání dopředu, jsme naopak inkasovali první gól po dlouhém nakopnutém míči. Hráči sice mohou být z výsledku zklamaní, ale byl to od nás dobrý výkon," řekl Pochettino.

Stejně jako v prvním duelu, i tentokrát loňský finalista dohrával jen v deseti hráčích. Zatímco před týdnem byl vyloučen Idrissa Gueye, nyní dostal po nešetrném zákroku červenou kartu Di María.

"Po vyloučení to už pak bylo těžké a museli jsme otevřít hru. Nebudu lhát, že je vše pozitivní, a jsem rozhodně zklamaný, že se nám nepodařilo postoupit. Nicméně City bylo efektivnější a já jim k postupu gratuluji. Je vidět, že tam Pep odvádí dobrou práci," dodal Pochettino, jenž se nyní pokusí získat titul v domácí soutěži. V ní PSG ztrácí tři kola před koncem na vedoucí Lille jeden bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články