Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Výjimečný výkon. Konečně dává smysl, na čem jsem u City dělal, řekl po postupu do finále Guardiola

Bylo mu to často vyčítáno. V Premier League dokázal získávat s Manchesterem City jeden titul za druhým, ale působení v Lize mistrů pravidelně končilo už ve čtvrtfinále. Nyní se kouč "Citizens" Pep Guardiola konečně dočkal a dovedl anglický tým do finále elitní soutěže. Dle svých slov konečně jeho práce na ostrovech dává smysl.

Radost fotbalistů Manchesteru City
zdroj: ČTK/AP/ autor: Dave Thompson

Vytoužený postup si Manchester City zajistil dvěma výhrami proti PSG, když na venkovní výhru 2:1 doma navázal triumfem 2:0 a v boji o první triumf v soutěži vyzve 29. května v Istanbulu Chelsea, nebo Real Madrid.

"Výkon hráčů byl jednoduše výjimečný. Lidé si možná myslí, že je lehké se do finále Ligy mistrů dostat, ale tak to není. Konečně dává smysl to, co jsme tu čtyři nebo pět let dělali," uvedl Guardiola.

Manchester City startuje v Lize mistrů desátým rokem v řadě, pod vedením bývalého obránce Barcelony se ale dosud dostal maximálně do čtvrtfinále. Vloni vypadl s Lyonem, předtím také s Tottenhamem nebo Liverpoolem. Nyní ale na cestě do finále vyřadil vedle PSG také Dortmund nebo Mönchengladbach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - PSG

"Podali jsme vyrovnané výkony. Proti Paříži ale rozhodovaly malé detaily. V prvním duelu jsme vstřelili gól díky chybě ve zdi, v odvetě zase Marquinhos trefil za stavu 1:0 břevno. Jenže tak to je. Manchester United získal titul díky tomu, že John Terry uklouzl při penaltě nebo otočil duel s Bayernem Mnichov v 90. minutě. Je to soutěž, která je velmi obtížná, a přitom v ní občas rozhodnou i hvězdy," řekl Guardiola, který také poděkoval majitelům a zaměstnancům klubu a zdůraznil, že tento úspěch není jen o penězích, ale o tvrdé práci.

Hlavním mužem semifinále byl paradoxně pařížský rodák Rijád Mahriz. Právě on vstřelil v úvodním duelu vítězný gól a v domácí odvetě obstaral pro změnu obě trefy svého týmu. Francouzský celek se musel vypořádat s absencí hvězdného Kyliana Mbappého a zápas dohrával bez vyloučeného Ángela di Maríi, který šlápl domácímu kapitánovi Fernandinhovi na nohu a dostal červenou kartu.

"Myslím, že jsme mohli dát ještě víc gólů. Soupeř ke konci ztratil nervy, začal nás okopávat a po červené kartě to už bylo snazší. Nedostáváme moc gólů, proto jsme ve finále," uvedl Mahriz.

Jeho spoluhráč Rúben Dias ocenil i týmovou soudržnost. "Když jsme v prvním duelu s PSG v poločase prohrávali, ukázala se opravdová povaha našeho týmu. Jakmile na nás přijdou těžké časy, zařadíme ještě vyšší stupeň," řekl Dias.

"Citizens" se stali 42. finalistou Ligy mistrů a mohou korunovat další úspěšnou sezonu, v níž už získali anglický ligový pohár Carabao Cup a míří také za třetím titulem za poslední čtyři roky. Aktuálně mají náskok 13 bodů na městské rivaly United a o triumfu mohou rozhodnout v sobotu, kdy hrají doma s Chelsea. "Lidé říkají, že tenhle klub nemá na evropské úrovni žádnou historii, a mají pravdu. Má ale skutečnou duši. Všichni, kdo tam jsou, si prošli vzestupy i pády," dodal bývalý klubový brankář Joe Hart.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články