Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Důležitý duel ano, klíčový ne. Pro Hubníka je CSKA velkou neznámou, ale věří v úspěch

Má to být zápas, který hodně napoví o šancích Plzně v základní skupině Ligy mistrů. Případná výhra by totiž mohla Západočechy nastartovat a zároveň výrazně přiblížit k třetímu místu, které zaručuje jarní část Evropské ligy. Roman Hubník však duel s CSKA Moskva za klíčový nepovažuje, ale zároveň věří ve výhru. 

Roman Hubník
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Je to první zápas, hrajeme doma a je to velice důležitý zápas. Myslím si, že zápasy s Realem a AS budou také hodně důležité. Pokusíme se ten první zápas zvládnout a věřím, že ho zvládneme. Co bude potom ve skupině, to už se uvidí dál," řekl Hubník.

Přiznal, že ruský soupeř je pro něj hodně nečitelný. "Jsou tam mladí, nadějní hráči a budou se chtít předvést. Pro nás i pro mě je to taková neznámá. CSKA znám deset let a teď tam znám snad dva hráče i z mého působení v Rusku," přiznal bývalý obránce FK Moskva.

"Nesmíme se zaměřit na jednoho nebo na dva hráče. Myslím, že tam mají kvalitní hráče. My se musíme soustředit jak na dobrou defenzivu, tak na dobrou ofenzivu," doplnil Hubník.

Hned devět fotbalistů ze současného plzeňského kádru včetně něj pamatuje minulou účast ve skupině Ligy mistrů z roku 2013, kde Viktoria potkala i CSKA. "Spousta kluků tady bude hrát Ligu mistrů poprvé, i pro ně je to takový sen. Věřím, že my zkušenější, kteří jsme toho odehráli víc, jim pomůžeme a zítra do toho vstoupíme vítězně," uvedl Hubník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - CSKA Moskva

V sobotním ligovém duelu s Opavou (1:0) nemohl hrát kvůli karetnímu trestu ze Slavie, ale věří, že proti CSKA od trenéra Pavla Vrby šanci dostane. "Pro hráče je vždycky zápas na tribuně daleko horší, než když hraje. Byl jsem hodně nervózní, protože jsme dali gól až před koncem. Jsem rád, že jsme to zvládli. Kluci odvedli výborný výkon. Sestava bude až zítra. Nevím, jak se trenér rozhodne, je to na něm," řekl čtyřiatřicetiletý stoper.

Na třetí plzeňskou účast v elitní soutěži se hodně těší. "Když nám vylosovali skupinu, tak jsem telefon skoro nezvedal, protože zájem o lístky byl enormní. Svátek je to vždycky. Ligu mistrů nehrajeme každý rok. Nám se to poštěstilo po pěti letech a jsem za to strašně rád," konstatoval Hubník.

"Minule jsem si říkal, že už to třeba bude moje poslední Liga mistrů, a teď je přede mnou ještě jedna fáze. Chci si to užít, protože to vždycky může být ten poslední zápas," dodal bývalý reprezentant.

Jaké šance má Plzeň v Lize mistrů? Poslechněte si Fotbal fokus podcast (od 48:34):

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články