Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cítím se mizerně, hlesl Pochettino po debaklu Spurs. Střelec Gnabry varuje soupeře

Před čtyřmi měsíci si fotbalisté Tottenhamu poprvé zahráli finále Ligy mistrů, v úterý si připsali další, tentokrát však nelichotivý, primát. Ve druhém utkání základní skupiny prohráli 2:7 s Bayernem Mnichov a poprvé v klubové historii dostali na domácím stadionu sedm branek. Čtyřmi góly se rozparádil Serge Gnabry.

Sport
zdroj: ČT4

Gnabry dal všechny góly ve druhém poločase, ve kterém v 53. minutě zvyšoval na 3:1, vzápětí přidal čtvrtou branku hostů a debakl dokonal dvěma zásahy v závěru. "Soupeři teď vědí, že se nezastavíme. Za stavu 3:1, nebo 4:2 jsme mohli zpomalit, ale chtěli jsme víc," řekl čtyřiadvacetiletý útočník.

Bayern díky vysokému vítězství vede po dvou kolech tabulku skupiny B se šesti body a skóre 10:2. Druhá Crvená zvezda Bělehrad má tři a Olympiakos s Tottenhamem mají po jednom bodu. "Myslím, že jsme soupeřům poslali jasný vzkaz," prohlásil Gnabry. "Myslím, že čtyři góly v zápase jsem dal naposledy jako malý kluk. Mám velkou radost. Pomohl jsem týmu a dát sedm gólů na stadionu Tottenhamu se nestává často," dodal.

Gnabry o jednu branku zaostal za rekordem Ligy mistrů, kterým je pět gólů v jednom utkání. Jako první je dal v roce 2012 při osmifinálové výhře 7:1 nad Leverkusenem Lionel Messi z Barcelony a v roce 2014 ho napodobil Luiz Adriano ze Šachtaru Doněck při vítězství 7:1 v základní skupině nad BATE Borisov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Bayern Mnichov

Rozhodujícím okamžikem zápasu pro kouče Tottenhamu Mauricia Pochettina byl gól Bayernu na 2:1, který Lewandowski vstřelil jen pár sekund před koncem prvního poločasu. "Měl obrovský dopad, byl to klíčový okamžik zápasu. Jinak byl zápas vyrovnaný, střel i šancí jsme měli podobně, ale soupeř byl v koncovce chirurgicky přesný," prohlásil argentinský kouč. "Cítím se mizerně. Dostat sedm branek je špatné, ale musíme se k tomu postavit jako chlapi a profesionálové," hlesl.

Tottenham má o jeden bod víc než po dvou kolech minulého ročníku, do nějž vstoupil dvěma porážkami s Barcelonou a Interem Milán, a přesto nakonec postoupil do osmifinále. 

"Jsme ve složité situaci, ale musíme se s tím poprat. Musíme se semknout a navzájem se podpořit, nejlepším lékem je držet spolu," uvedl Pochettino. "Zažili jsme horší vstup do Ligy mistrů. Máme na to, abychom to zvládli, a zvládneme to," přidal Lucas Moura, který v minulé sezoně hattrickem v semifinále s Ajaxem poslal Tottenham do boje o titul.

Vysoká porážka by navíc podle bývalého anglického reprezentanta Ria Ferdinanda mohla znamenat konec kanonýra Harryho Kanea v londýnském klubu. "Proč hrajete fotbal? Abyste strávil kariéru v jednom klubu, nebo abyste vyhrával trofeje?" řekl Ferdinand v rozhovoru pro televizní stanici BT Sport.

"Proto se ptám: Vypadají Spurs jako tým, který dokáže vyhrát trofeje? Před pár lety možná, ale ne, teď už si to nemyslím. A stejné otázky má určitě i Harry Kane. Odpovědět si musí rychle, protože je mu šestadvacet a čas se krátí," přidal Ferdinand, který byl v roce 2002 v podobné situaci a po odchodu z Leedsu vyhrál Ligu mistrů a získal šest titulů s Manchesterem United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články