Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Chelsea udržela pod novým trenérem neporazitelnost. Fantastický výsledek, fantastický gól, rozplýval se Tuchel

Ani v osmém soutěžním zápase pod vedením trenéra Thomase Tuchela fotbalisté Chelsea neprohráli. V úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů na neutrálním hřišti v Bukurešti porazili Atlético Madrid po výstavních "nůžkách" Oliviera Girouda. Pro Tuchela představoval výsledek velkou odměnu za to, že "blues" soupeře k ničemu nepustili.

Olivier Giroud v utkání s Atléticem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Utkání se hrálo v rumunské metropoli kvůli cestovním restrikcím mezi Španělskem a Velkou Británií, způsobeným pandemií koronaviru.

A "rojiblancos", kteří přeložením dějiště přišli o výhodu domácího prostředí, za celý zápas nevystřelili na branku.

"Fantastický výsledek, fantastický gól. Oboje velmi zasloužené. Chtěli jsme dominovat na soupeřově polovině, neztratit koncentraci, vyvarovat se jednoduchých chyb a neustále si uvědomovat, že mají rychlé protiútoky," řekl Tuchel pro BT Sport.

"Věděli jsme, že budou bránit ve vápně v osmi lidech. Naším cílem bylo udržet vysokou intenzitu. To se nám skvěle dařilo. Nenechali jsme je dýchat a ani jsme jim nenabídli brejky. Výsledek je pro nás velkou odměnou. Jednou z nejtěžších výzev je otevřít obranu Atlética," uvedl sedmačtyřicetiletý Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Chelsea FC

Giroud rozhodl v 68. minutě. Sudí Felix Brych kvůli možnému ofsajdu dlouho konzultoval situaci s videorozhodčím Marcem Fritzem, nakonec ale gól uznal.

Opakované záběry odhalily, že Giroudovi nechtěně přihrál obránce Atlética Mario Hermoso, a nikoli spoluhráč Mason Mount.

Giroud se ve věku 34 let a 146 dnů stal nejstarším střelcem londýnského celku ve vyřazovací fázi soutěže.

"Ani jsem nevěděl, co si mám o gólu myslet. Soustředil jsem se na to, abych trefil míč, a potěšilo mě, když jsem ho viděl v síti. O ofsajdu jsem neměl ponětí, Mason mi řekl, že se balonu nedotkl," prohlásil Giroud.

"Uvědomujeme si důležitost venkovního gólu, proto mě o to víc těší, že jsem pomohl týmu k výhře. Utkání jsme zvládli, hodně jsme si věřili. Čelili jsme ale skvělému týmu se silnými stránkami. Poradili jsme si s tím, musíme ale nadále zůstat soustředění a dokončit práci," konstatoval francouzský útočník.

Atlético prožívá výsledkovou krizi. Lídr španělské ligy vyhrál z posledních pěti soutěžních zápasů jediný.

"Pořád nás čeká odveta, musíme mít hlavy nahoře. Nemůžeme myslet na nic jiného než na smazání ztráty. V poslední době jdou věci proti nám. Neprožíváme skvělé chvíle, ale změní se to. Musíme myslet pozitivně. Sezona je dlouhá a potížím se nevyhneme. Musíme ukázat, že jsme silný tým, který drží pospolu," řekl gólman Jan Oblak.

Negativní náladě nepropadl ani kouč Diego Simeone. "Kdybyste mi v srpnu řekli, že po prvním zápase budeme ztrácet 0:1 a povedeme španělskou ligu, bral bych to. Odveta bude těžká, ale to platí pro všechna utkání v Lize mistrů. Musíme se dostat přes tohle složité období," uvedl padesátiletý Argentinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články