Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Flicka nadchl přístup Bayernu. Na hráčích byla patrná připravenost a odhodlání, radoval se po výhře 4:1 v Římě

Trenér Hans-Dieter Flick si pochvaloval způsob, jakým fotbalisté Bayernu Mnichov přistoupili k úternímu úvodnímu osmifinále Ligy mistrů na hřišti Lazia Řím. Obhájce trofeje vyhrál na Olympijském stadionu 4:1. Podle Flicka byla na všech hráčích očividná snaha předvést co nejlepší výkon.

Hans-Dieter Flick
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bavorský celek rozhodl o triumfu už v úvodním dějství, po němž vedl 3:0. Postupně se trefili Robert Lewandowski, který se 72. gólem osamostatnil od Raúla na třetí pozici historicky nejlepších střelců soutěže, Jamal Musiala a Leroy Sané. Po změně stran si ještě dal vlastní gól obránce Lazia Francesco Acerbi. Za domácí snížil Joaquín Correa.

"Liga mistrů je výjimečná soutěž, především pro naše hráče. Proti Laziu jsme chtěli být pořádně ve střehu. Na každém hráči byla patrná připravenost a odhodlání předvést špičkový výkon," citoval web uefa.com Flicka.

"Všichni naplnili očekávání. Od začátku jsme chtěli Lazio dostat pod tlak, což se nám dařilo. Získávali jsme míče na jejich polovině, z čehož pramenila spousta šancí. Máme velkou radost," uvedl Flick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Chelsea FC

Vedle Lewandowského se do historických statistik Ligy mistrů zapsal i Musiala, jenž se ve věku 17 let a 363 dnů stal nejmladším anglickým střelcem v soutěži. Ve vyřazovací fázi se jako mladší trefil pouze Bojan Krkic z Barcelony ve čtvrtfinále 2008 proti Schalke.

"Měl velkou radost, že nastoupil od začátku. Neměl čas se tím zaobírat a vrhl se do zápasu. Snažili jsme se, aby mohl hrát svou hru," prohlásil záložník Leon Goretzka.

Trenéra Lazia Simoneho Inzaghiho mrzelo, že jeho svěřenci vítězství Mnichovanům usnadnili. "Bayern je pravděpodobně nejlepší tým na světě a proti světovému šampionovi jsme hráli nervózně. Prakticky jsme jim darovali tři ze čtyř gólů. Rozhodně nepotřebovali, abychom jim to vlastními chybami usnadnili," konstatoval čtyřiačtyřicetiletý Ital.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články