Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Chelsea jde do boje, čeká ji Lille. Na stadion Villarrealu míří Juventus

Liga mistrů rozjela před týdnem jarní boje o čtvrtfinále. Do akce nyní jdou i fotbalisté Chelsea, kteří obhajují slavnou trofej. V Londýně nastoupí v prvním osmifinálovém utkání proti Lille. Začíná i Villarreal vítěz Evropské ligy Villarreal, jenž přivítá Juventus Turín. Zápasy začínají ve 21 hodin, sestřihy můžete vidět ve 23:05 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Fotbalisté Chelsea oslavují gól v Lize mistrů
zdroj: ZUMA autor: Petter Arvidson

Chelsea se utkala s Lille už ve skupině elitní soutěže v roce 2019 a oba duely tehdy vyhrála 2:1. "Blues" mají doma s francouzskými soupeři dobrou bilanci a na stadionu Stamford Bridge s nimi prohráli jediný z posledních 10 zápasů.

Londýnský tým, který 12. února vyhrál mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech, drží třetí místo v anglické lize. V sobotu se ale hodně nadřel na vítězství 1:0 proti Crystal Palace.

Obhájce francouzského titulu je v Ligue 1 až jedenáctý. Lille se v osmifinále Ligy mistrů přestaví podruhé v historii. V roce 2017 nestačilo na jiný anglický tým Manchester United, kterému dvakrát podlehlo 0:1.

"Nesmíme moc myslet na to, že ostatní nás proti Lille pasují do role favorita. Teď jsme v náročnější fázi sezony. Musíme být realisté a počítat s těžkým zápasem," uvedl trenér Chelsea Thomas Tuchel.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea udolala Villarreal v Superpoháru UEFA až na penalty

"Současně jsme ale sebevědomí, protože v pohárových utkáních i v Lize mistrů jsme podávali výborné výkony a budeme mít podporu našich fanoušků," dodal německý kouč, který v minulosti ve Francii vedl Paris St. Germain.

Villarreal v evropských pohárech narazí na Juventus poprvé. Španělský tým v podzimní skupině s jiným italským protivníkem Atalantou doma remizoval 2:2 a v Bergamu zvítězil 3:2. Turínské mužstvo v posledních dvou letech vždy opustilo LM už v osmifinále, loni vypadlo s Portem a rok předtím s Lyonem.

Juventus v posledních 16 soutěžních zápasech neprohrál v základní hrací době a v italské lize je čtvrtý. "Žlutá ponorka" v domácí soutěži v sobotu zvítězila v Granadě 4:1 a drží šestou příčku.

"Jsem za tuhle výhru velmi rád, ale proti Juventusu očekávám úplně jiné utkání, které od nás bude vyžadovat enormní nasazení," prohlásil kouč Villarrealu Unai Emery.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články