Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Osmifinále LM je napodruhé rozlosováno. Messi a spol. si zahrají proti Realu Madrid

Po technických potížích je osmifinále Ligy mistrů rozlosováno. V hlavním šlágru narazí fotbalisté Paris St. Germain s Lionelem Messim na Real Madrid. Z dalších dvojic stojí za zmínku především souboj Liverpoolu s Interem Milán a Manchesteru United s Atléticem Madrid. Obhájce trofeje Chelsea čeká Lille.

Los Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Salvatore Di Nolfi

Zbývající dvojice tvoří Salcburk - Bayern Mnichov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a Villarreal - Juventus. Původní los označila Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) za neplatný.

Úvodní utkání se budou hrát 15., 16., 22. a 23. února, odvety jsou na programu 8., 9., 15. a 16. března. Finále Ligy mistrů se uskuteční 28. května v Petrohradu.

Real v elitní soutěži prohrál jediné z dosavadních šesti utkání proti PSG. Osmifinále bude speciální pro trenéra "Bílého baletu" Carla Ancelottiho, který pařížské mužstvo v minulosti vedl. Hvězdný útočník PSG Lionel Messi zase většinu kariéry strávil v týmu úhlavního madridského rivala Barcelony. Realu nastřílel 26 soutěžních gólů.

Chelsea dostala Lille stejně jako při prvním, neplatném losu. Londýnský tým ovládl poslední čtyři pohárová střetnutí s francouzskými soupeři, včetně dvou proti Lille ve skupině před dvěma lety. Tenkrát "Blues" dvakrát zvítězili 2:1.

Atlético je oblíbeným protivníkem hvězdného útočníka Manchesteru United Cristiana Ronalda. Portugalský nejlepší kanonýr soutěže, který působil v jiném madridském celku Realu, dal "Los Colchoneros" 25 soutěžních branek.

Liverpool by proti Interu rád navázal na výkony ze skupinové fáze, kde dvakrát porazil druhé milánské mužstvo AC. "Reds" doma zvítězili 3:2 a na San Siru 2:1. "Musel jsem čekat 54 let, abych si poprvé zahrál na San Siru. A teď tam budu podruhé ve třech měsících, což jsou dobré zprávy. Samozřejmě je to těžký los. Inter vede italskou ligu, je to dobrý tým a je ve formě," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp pro klubový web.

Při prvním losování Villarreal původně dostal Manchester United, s nímž se ale podle pravidel soutěže nemohl v osmifinále utkat, protože už s ním hrál ve skupině. Posléze byl španělskému týmu nalosován jiný manchesterský celek City.

Je nám líto, video expirovalo.
Los osmifinále Ligy mistrů se musel kvůli technickým chybám opakovat

Druhá chyba nastala, když Manchester United zmizel ze seznamu možných protivníků Atlética Madrid a objevil se v něm Liverpool. "Red Devils" přitom se španělským mužstvem v osmifinále hrát mohli, ale Liverpool ne, protože svěřence trenéra Diega Simeoneho potkal ve skupině. Atléticu byl z osudí vybrán Bayern Mnichov.

Po skončení losu, u kterého asistoval bývalý kapitán ruské reprezentace Andrej Aršavin, se ozvalo Atlético Madrid i další zúčastněné kluby a žádaly od UEFA vysvětlení incidentu.

Trenéři opakování losování kvitovali. "Myslím, že je to fér. Byla to chyba a takové věci se občas stávají. Opakování dávalo smysl, aby nevznikla žádná podezření," uvedl kouč Manchesteru City Pep Guardiola. "Viděl jsem to živě a říkal jsem si, že to takhle v žádném případě nemohou nechat. Rozhodně se losování muselo opakovat," dodal Klopp.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 15., 16., 22. a 23. února, odvety 8., 9. 15. a 16. března):

Salcburk - Bayern Mnichov
Sporting Lisabon - Manchester City
Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam
Chelsea - Lille
Atlético Madrid - Manchester United
Villarreal - Juventus Turín
Inter Milán - Liverpool
Paris St. Germain - Real Madrid

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články