Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bude to jako finále, hlásí Courtois před odvetou mezi City a Realem. Guardiola mluví o splněném snu

Zatímco o účasti Interu Milán ve finále Ligy mistrů je už jasno, kdo se s italským celkem utká ještě ne. Po úvodním semifinále mají fotbalisté Manchesteru City i Realu Madrid k postupu stejně daleko, jelikož zápas ve Španělsku skončil remízou 1:1. Sestřih utkání sledujte od 23:05 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Real Madrid – Manchester City
zdroj: REUTERS autor: Isabel Infantes
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Manchester City

Obě mužstva byla v semifinále i v předchozích dvou ročnících a v Lize mistrů mají z devíti vzájemných zápasů vyrovnanou bilanci, jen španělský tým má o gól lepší skóre. Real zvládl proti City obě dosavadní semifinále a v sezoně 2015/16 i v minulém ročníku pak soutěž vyhrál. Anglický celek dokázal vyřadit "bílý balet" v osmifinále sezony 2019/20.

"Bude to jako finále. Doufám, že k tomu tak přistoupíme. I když se hraje venku, ve finále se nám docela daří," řekl brankář Realu Thibaut Courtois, jenž dříve chytal za jiný anglický celek Chelsea.

"Citizens" jsou ve hře o tři trofeje. Už o víkendu mohou obhájit anglický titul, protože Premier League vedou o čtyři body před Arsenalem a navíc oproti němu sehráli o utkání méně. Zkraje června je čeká finále Anglického poháru proti městskému rivalovi United.

"Je to splněný sen, že jsme se dostali až sem. Možná nezískáme žádnou trofej a lidé si řeknou, že nejsme dobrý tým nebo že to je selhání, ale pro mě je to splněný sen," prohlásil dvaapadesátiletý španělský trenér City Pep Guardiola.

"Jsme jediné mužstvo v Evropě, které bojuje ve všech soutěžích. Hrát doma před našimi fanoušky v semifinálové odvetě Ligy mistrů o postup do finále je mimořádný úspěch," dodal někdejší kouč Barcelony či Bayernu Mnichov.

City před domácími diváky v Lize mistrů drží od září 2018 neporazitelnost, za tu dobu vyhráli 23 z 25 utkání, což je anglický rekord. Na Etihad Stadium zvítězili v tomto kalendářním roce ve všech 14 soutěžních zápasech.

Real už v aktuálním ročníku ovládl Superpohár UEFA, klubové mistrovství světa a Španělský pohár. Titul v domácí lize ale neobhájil, v neděli ho po čtyřech letech získala Barcelona.

"Mám jasnou představu, kdo ve středu nastoupí. Jsme sebevědomí. Máme silnou lavičku s hráči, kteří umí promluvit do takového typu zápasu. V minulé sezoně nám náhradníci pomohli Ligu mistrů vyhrát," řekl trenér Carlo Ancelotti. Třiašedesátiletý Ital odkoučuje 50. zápas v LM na lavičce "bílého baletu" a celkově 191. v soutěži, čímž překoná rekord legendárního trenéra Aberdeenu a Manchesteru United Alexe Fergusona.

Vítěz se ve finále 10. června v Istanbulu utká s Interem Milán, nebo AC Milán, jejichž odvetný duel je na programu dnes. První zápas vyhrál Inter 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články